Військова техніка

Росія заявляє про нарощування виробництва танків Т-80БВМ: нова ціль для ЗСУ

Російський виробник основних бойових танків і ключовий гравець в оборонному секторі країни «Уралвагонзавод», продемонстрував збільшені виробничі можливості основного бойового танку Т-80БВМ.

Подробиці

Т-80БВМ є модернізованою версією Т-80БВ, основного бойового танка радянських часів, модернізованого для підвищення його бойових характеристик у сучасній війні. Удосконалена броня, додавання елементів реактивної броні, потужніший двигун і вдосконалені системи керування вогнем. Т-80БВМ оснащений 125-мм гладкоствольною гарматою, здатною стріляти різноманітними боєприпасами, включаючи керовані ракети, а також оснащений цифровою системою навігації та тепловізором для захоплення цілей у різних умовах.

Остання версія Т-80ВБМ була модернізована новою бронею та захистом “кліткою”

В умовах війни в Україні Т-80БВМ широко використовувався російськими військами. Додаткова броня-«клітка» на Т-80БВМ спеціально розроблена для захисту від атак БПЛА та баражуючих боєприпасів.

За даними різних джерел, з початку війни в Україні російська оборонна промисловість істотно збільшила обсяги виробництва, зокрема танків і бронетехніки. Станом на 2024 рік Росія постачає армії близько 1500 танків на рік і близько 3000 бойових броньованих машин різних типів.

На цьому фото виробнича лінія з десятками танків Т-80БВМ на заводі «Уралвагонзавод»

Крім того, Росія розширила свої виробничі лінії на існуючих потужностях і відновила роботу раніше законсервованих заводів, щоб задовольнити вимоги триваючої війни. Це включає помітне зростання виробництва ракет. Наприклад, виробництво балістичних ракет «Іскандер» 9М723 значно зросло з 2023 по 2024 рік.

Незважаючи на це збільшення, якість і довговічність російської військової техніки все ще викликає питання. Значна частина танків і бронетехніки — це відремонтовані одиниці з існуючих бойових запасів, що свідчить про можливий майбутній їх дефіцит, оскільки ці резерви вичерпаються.

Російські військові також зіткнулися з проблемами через санкції, що вплинули на поставки компонентів, особливо із західних джерел, які були критично важливими для передових озброєнь. Хоча деякі санкції вдалося обійти, зокрема через альтернативні джерела з таких країн, як Китай, загальна ефективність цих санкцій у уповільненні посилення військового потенціалу Росії є дискутованою.

Читати коментарі

  • хто писвм цю тупорилу маячню????? вірити кацапам - себе дурити. які 1500 танків на рік????? це з відновленими зі складів - та й то цифра прибіхана в два рази

Останні публікації

На фронт відправили десятки мікроавтобусів від Volkswagen: надійні і економічні

Українські прикордонники отримали від волонтерів велику партію транспорту. Цього раз MK Foundation поповнив автопарк Державної…

48 хв. тому

В Україні з’явиться бюджетний мінівен популярної марки: проїде до 330 км без АЗС

На українському ринку з’явиться новий автомобіль від компанії Citroen. Модель Berlingo 2024 буде представлена в…

2 години тому

Техніка, снаряди і не тільки: чи дійсно в Україні відкриється завод Rheinmetall

В Україні планують відкрити завод по виготовленню зброї від найбільшого оборонного гіганта Rheinmetall. Компанія повідомила,…

3 години тому

В Тернополі в одному ДТП розбили 3 дорогі автомобілі: автотроща на мільйони гривень

Жахлива автокатастрофа сталась на Тернопільщині. В ДТП потрапили два елітних автомобіля, на жаль, не без…

4 години тому

Які категорії водіїв потраплять автоматично до Реєстру військовозобов’язаних

Вже з червня 2024 року почне функціонувати Реєстр військовозобов’язаних «Оберіг». Реєстр буде отримувати дані з…

4 години тому

Моторист пояснив, чому паливо з однієї АЗС витрачається швидше, ніж з іншої

В один прекрасний момент будь-який автолюбитель може зіткнутися з такою проблемою, як збільшена витрата пального.…

13 години тому