Закопали в землю під час Другої світової землі: на Львівщині знайшли рідкісний німецький мотоцикл

Підпишись на нас:

На виставці у Львові експонується раритетний мотоцикл NSU 201 ZDL 1934 року. Особливістю моделі є те, що мотоцикл 80 років лежав у землі.

Транспорт відкопали торік у Радехівському районі Львівщини звідки він відправився до музею. Мотоцикл має повний комплект, залишились навіть гайкові ключі та запасні свічі запалення. Неймовірно, але навіть в баку до цих пір знаходився бензин.

Закопали в землю під час Другої світової землі: на Львівщині знайшли рідкісний німецький мотоцикл

Невідомо за яких обставин, але мотоцикл спеціально залишили в землі. На ньому був шар смазки, котра утворила своєрідну кірку і врятувала метал від іржі.

Колекціонер Любомир Полюга кілька місяців працював над відновленням NSU 201 ZDL. Також майстер хотів дізнатись історію даного транспорту. Виявилося, що власником мотоцикла був ветеринар. Коли у 1939 році почалася Друга світова війна і на Львівщину прийшли радянські війська, то вони почали конфісковувати транспорт у населення. Тому й було вирішено закопати байк на подвір’ї.

NSU 201 ZDL — це 200-кубовий мотоцикл потужністю 6,5 к. с., котрий має 4-ступінчасту механічну КПП. Байк міг розігнатись до 70 км/год.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: