Експерт пояснив, у чому небезпека поганого запаху від кондиціонера в авто і як із ним боротися

Підпишись на нас:

Якщо в машині є кондиціонер, весна – найсприятливіший час для проведення його технічного обслуговування. З огляду на те, що системою взимку не користуються, варто проїхати на його діагностику, очищення, а також, за необхідності, заправку. Як часто це потрібно робити і чим загрожує власнику авто поганий запах з кондиціонера.

Подробиці

Загалом, робити перевірку стану кондиціонера зазвичай достатньо раз на рік. Однак за умови проживання в регіонах, де виражені перепади температур, багато пилу, а також кондиціонер використовується постійно і часто під час стояння в заторах, можна проводити процедуру частіше – раз на півроку.

Принцип роботи системи полягає в циркуляції холодоагенту, який виводить тепле повітря з салону автомобіля. У зв’язку з цим через різницю температур на радіаторі-випарнику утворюється волога. Крім того, відбувається накопичення пилу, бруду, що потрапляють з вулиці.

З огляду на наявність надлишкової вологи, укупі з мікрочастинками бруду це призводить до розмноження бактерій. Через це в салоні повітря стає важким, спертим, з’являються неприємні запахи. Найбільше шкоди забруднена система кондиціонера завдає астматикам і алергікам. Однак це може нашкодити і деталям автомобіля – особливо страждають від цього алюмінієві деталі, які покриваються іржею. На СТО проводять комплексне очищення, заміну фільтрів, а також знезаражують систему. У разі появи неприємного запаху заїзд на обслуговування просто необхідний, щоб не нашкодити організму.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: