Автомобілі, які мер Лондона пообіцяв Україні до сих пір залишаються в Британії

Підпишись на нас:

Автомобілі, які мер Лондона Садік Хан пообіцяв подарувати Україні, залишаються в графстві Суррей після того, як захід, організований для того, щоб відправити їх до Києва, було скасовано, повідомляє The Telegraph.

Подробиці

Видання показало зображення автомобілів і фургонів, переданих Transport for London благодійній організації British-Ukrainian Aid, які зберігаються на фермі поблизу міста Доркінг, і повідомило, що вони поки що залишаться у Великобританії.

Незважаючи на заяви організації про те, що її перша колона автомобілів мала вирушити в Україну 11 квітня, пізніше цей захід був скасований через вибори мера Лондона. Правила передвиборчої кампанії забороняють органам, що фінансуються державою, таким як Transport for London, яка керує більшістю автобусних перевезень у Лондоні, брати участь у заходах, які можуть розглядатися як несправедливе просування одного з кандидатів на виборах.  Загалом British-Ukrainian Aid було передано в Україну лише 44 автомобілі та фургони.

Бойовим медикам та гуманітарним групам в Україні терміново потрібен транспорт для транспортування поранених до лікарень та пунктів медичного обслуговування. Волонтери, розчаровані повільною офіційною схемою, яку підтримує Садік Хан і побоюються, що її повільність може дискредитувати британську підтримку України.

Том Возняк, волонтер Liberty Trucks Ukraine, розчарований таким розвитком подій. Він закликає благодійну організацію прийняти зовнішню допомогу для прискорення реалізації процесу під назвою Ulez.

Ulez — це зона ультранизьких викидів, стандарт у Лондоні щодо викидів транспортних засобів. Якщо автомобілісти хочуть здавати на металобрухт автомобілі, які не відповідають цим стандартам, тепер вони можуть подарувати їх Україні. Передбачається, що ця схема заохотить лондонців купувати автомобілі, що відповідають стандартам Ulez, покращуючи якість повітря в столиці та уникаючи щоденних зборів у розмірі £12,50 за водіння в Лондоні.

«Якби ця схема мала шанси на успіх, ви б відступили, залучили б когось іншого або зробили те, що ви спочатку обіцяли, тобто використали весь свій досвід, щоб допомогти українцям», — йдеться в електронному листі.

Возняк, який працює в місті юристом, додав:

«Відправка 300 або 3000 вантажівок може врятувати сотні життів українців. Ми отримуємо звіти кожного разу, коли надсилаємо вантажівку, тому ми знаємо, наскільки це важливо».

Понад 40 000 автомобілів було списано за схемою Ulez пана Хана, хоча в Transport for London заявляють, що лише невелика частина з цих авто була доступна Україні, починаючи з середини березня.

Благодійна організація не відповіла виданню The Teleraph на запит про коментарі, тому доля обіцянки мера Лондона залишається розмитою.

Раніше Садік Хан відхилив пропозицію відправляти в Україну утилізовані автомобілі за схемою Ulez, зазначивши в листі, отриманому The Telegraph, що цей крок не відповідає «юридичному порогу», необхідному для того, щоб схема утилізації Ulez принесла лондонцям економічну, соціальну користь, і екологічну вигоду. Мер Києва Віталій Кличко запропонував передати ці автомобілі для використання на передовій, підкресливши їхній потенціал у рятувальній та транспортній ролі.

Волонтерська ініціатива «Авто для України», яка доставляє машини на передову, засудила рішення Хана, посилаючись на «відсутність політичної мужності» та наголошуючи на можливості виявити солідарність з Україною. Критики, включно з високопоставленими членами парламенту від Торі, визнали це рішення «обурливим», а деякі стверджували, що воно перешкоджає можливості допомогти Україні у важкий час.

Пізніше Хан змінив рішення. Однак транспортні засоби все ще залишалися у Великій Британії.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: