Спочатку обіцяли 400 машин, а дадуть лише 100: як Німеччина затримує допомогу

Підпишись на нас:

Німеччина відтермінувала постачання Україні бронемашин MRAP. Уряд Німеччини зірвав на початку 2024 року надходження ЗСУ партії машин. Про це пише німецьке видання BILD.

ЗМІ повідомляють, що тодіНімеччина пообіцяла передати для ЗСУ до 400 важких колісних бронемашин MRAP (Mine Resistant Ambush Protected) із посиленим протимінним захистом. Цьому передував договір, котрий було укладено ще у 2023 році. Постачанням мала займатись німецька оборонна компанія Flensburger Fahrzeugbau GmbH. На придбання техніки було виділено з бюджетних коштів ФРН майже 315 млн євро.

І все-таки автомобілі до кінця 2024 року мають надійти в Україну. Відомо, що бронеавтомобілі MRAP мають надходити партіями по 20 одиниць, але за чотири місяці 2024 року жодна машина так і не приїхала.

Повідомляють, що Німеччина навіть урізала обіцяну допомогу з 400 машин на 100 машин, а постачання перенесли із січня на травень-червень.

“Причина в тому, що компанія-виробник отримує запчастини для MRAP із США та лише збирає їх у ФРН. У неї виникли “обмеження ліцензії на експорт із США до Німеччини”, а також проблеми із сертифікацією протимінного захисту”, — повідомляють німецькі ЗМІ BILD.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: