Румунію та Україну з’єднає нова автомагістраль та залізна дорога

Підпишись на нас:

Через декілька років столицю Румунії Бухарест та місто Сірет на кордоні з Україною з’єднає автомагістраль. ЄС фінансує проєкт, котрий має сполучити дві країни у 2026 році. На ділянці автодороги Бухарест – Сірет – Порубне вже активно ведуться ремонті роботи. Про це повідомив президент Сучавської повітової ради Георге Флутур.

За словами урядовця для ЄС важливо не лише покласти дорогу до кордону України, а й продовжити цю дорогу до Чернівців, Тернопіль, Львова та Польщі з виходом на країни Балтії. Даний проєкт є стратегічно важливим для НАТО. Для цього необхідно розширити вже існуючі на українсько-румунському кордоні пункти пропуску та збудувати нові. Також буде створюватись план-проєкт по укладанню залізниці з румунського боку.

За словами голови Держагентства з відновлення та розвитку інфраструктури Мустафи Найєма, проєктно-кошторисна документація щодо всіх пунктів пропуску у межах Чернівецької області має бути готова до кінця 2024 року. Зокрема, в Чернівецькій області планую побудувати КПП «Біла Криниця», а у Закарпатській «Біла Церква». Очікується, що конкретні плани щодо цих об’єктів будуть вже до кінця року.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: