Власник АЗС розповів, які машини небезпечно заправляти до повного бака і чому

Підпишись на нас:

Деякі водії вважають за краще заправлятись паливом до повного бака, щоб рідше заїжджати на автозаправні станції. Однак власник АЗС зазначив, що для деяких машин це загрожує неприємними наслідками.

Подробиці

Крім того, є й інші ризики, які він озвучив у ситуаціях, коли водії купують велику кількість пального. Їх також потрібно мати на увазі.

Нечесні на руку працівники АЗС можуть зливати пальне. Для цього вони встановлюють каністри поруч зі сміттєвими контейнерами. Поки водій очікує заповнення бака, вони користуються моментом. Визначити нестачу пару зайвих літрів самостійно досить складно.

Буває так, що водії продовжують заливати паливо навіть після того, як пістолет відклацнув. Це загрожує неприємними наслідками. Річ у тім, що в сучасних машинах є складна система вентиляції в баку. Вона складається з декількох клапанів.

Перший закривається, коли автомобіль йде в ухил на 45 градусів. Це запобігає пролиттю палива під час потрапляння в аварію. Клапан для вентиляції направляє в бак повітря. Це дає змогу уникнути зниження тиску в системі. Як правило, розташовується він біля заливного патрубка.

Якщо переливати паливо, спрацьовування клапанів порушиться. У результаті це може призвести до протікання через дренажні трубки і пошкодження елементів, що знаходяться поруч. Якщо ще й нещільно закрутити кришку, що часто трапляється в старих машинах, висока ймовірність витоку пального і виникнення пожежонебезпечних ситуацій.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: