Моторист розповів, в яких випадках не важливо, яку оливу доливати в двигун

Підпишись на нас:

На ринку представлена велика кількість моторних олив, які відрізняються за типами, в’язкістю і марками. Моторист розповів, яку оливу можна доливати в двигун, а також роз’яснив, що буде, якщо змішати оливи різного типу в’язкості.

Подробиці

Якщо в дорозі сталася ситуація, що рівень оливи впав нижче норми, краще зробити все можливе, щоб він повернувся в норму. У цьому випадку допоможе будь-яка АЗС або профільний магазин, де можна знайти хоч скільки-небудь підходящий варіант. Надалі слід доїхати до сервісу, щоб зробити заміну.

Якщо варіантів небагато і доводиться просити в інших учасників руху, то використовувати лубрикант для вантажівок не рекомендується. Він має низьку термостабільність, а велика кількість присадок і диспергентів можуть пошкодити ДВЗ легкового авто.

Якщо в мотор залито мінеральне масло, допустимо додати напівсинтетичне зі схожим рівнем в’язкості. До напівсинтетичного можна додавати синтетичне. У зворотному порядку не можна, мінеральне додавати в сучасні двигуни не рекомендується. Добре, якщо варіант заміщення буде схожий за в’язкістю.

По приїзду в сервісний центр слід злити всю рідину, замінити фільтри, промити двигун і залити відповідний варіант. Крім того, слід усунути несправність, яка призвела до втрати масла.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: