Експерт розповів, що робити, якщо в машині загорівся індикатор тиску мастила

Підпишись на нас:

Коли по дорозі загоряється індикатор низького тиску мастила в автомобілі, зволікати не можна. Висока ймовірність наявності витоку і незворотного пошкодження двигуна. Експерт розповів, що робити в таких ситуаціях, щоб заподіяти найменшу шкоду складному агрегату. Він також повідомив, до чого може призвести відсутність своєчасних заходів.

Подробиці

Загоряння індикатора може свідчити про швидкий вихід з ладу двигуна. Тому, якщо це сталося, експерт рекомендує негайно увімкнути аварійні вогні, виїхати з дороги і заглушити двигун. Їхати без мастила категорично заборонено, мотор може вийти з ладу в будь-який момент. Крім того, мастило не тільки змащує деталі агрегату, а й охолоджує, миє і видаляє бруд.

Подальші дії залежать від причини загоряння лампочки. У багатьох машинах відзначається підвищена витрата мастила. Якщо лампочка загорілася, варто просто долити техрідину до потрібного рівня, а потім перевірити, чи достатньо цього. Якщо лампочка згасла, можна їхати далі. Доливати можна практично будь-яке мастило – це краще, ніж його відсутність.

Якщо оливи під рукою немає, залишається один варіант – викликати евакуатор, щоб дістатися до найближчого сервісного центру і з’ясувати, в чому причина несправності. Так само слід вчинити, якщо було залито невідповідне за в’язкістю мастило. У сервісному центрі потрібно промити двигун і замінити його на відповідне.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: