Африканський бронеавтомобіль Mbombe вже в Україні: фото

Підпишись на нас:

Військова техніка була презентована Головнокомандувачу Збройних Сил України Олександру Сирському. На виставці озброєння експонувався дуже цікавий взірець з Африки – бронемашина з колісною формулою 6х6 Mbombe.

Африканський бронеавтомобіль Mbombe вже в Україні: фото

Бронемашина розроблялась південноафриканською компанією Paramount Group і була представлена широкому загалу на Африканській аерокосмічній та оборонній виставці в Кейптауні 20 вересня 2010 року. Paramount Group вже 30 років працює на ринку озброєння, суден та літальних апаратів.

Африканський бронеавтомобіль Mbombe вже в Україні: фото

Машина Mbombe вже зарекомендувала себе. Це – мінозахищена бронемашина з колісною формулою 6х6. Під капотом машини знаходиться дизельний двигун Cummins ISBe4 (300 кВт) з автоматичною 6-ступінчатою коробкою передач Allison. Бронеавтомобіль може розігнатись до 100 км.

Габарити Mbombe:

  • довжина – 7,7 метра;
  • ширина – 2,5 метри;
  • висота – 2,3 метра;
  • кліренс – 433 міліметри;
  • вага – до 27 тонн.

Особливістю Mbombe є днище, котре захищає екіпаж від вибуху та витримує підрив 10 кілограмів вибухівки у тротиловому еквіваленті у будь-якому місці під корпусом або під колесом.

Бронеавтомобіль має захист від підриву на мінах та саморобних вибухових пристроях класу 4a та 4b STANAG. Для екіпажу машини створено спеціальні крісла. Для виходу десанту є кормова апарель та люк на даху, що може бути і виходом, і використовуватись як вогневі точки.

Машина оснащена 30-мм автоматичною гарматою ЗТМ-1, 30-мм автоматичним гранатометом КБА-117, спареним кулеметом ПКТ калібру 7,62-мм. На додачу модуль має протитанковий ракетний комплекс «Бар’єр» з пусковими установками для двох ракет.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: