Українські військові отримали нову партію вітчизняних панцерників: особливості «Козак-2М1» і «Козак-5»

Підпишись на нас:

Міністр оборони України Рустем Умєров разом із начальником Генерального штабу Збройних сил Анатолієм Баргілевичем передають українським військовослужбовцям 225-го окремого десантно-штурмового батальйону бронетехніку вітчизняного виробництва «Козак».

Подробиці

У комплект поставки входить 15 бронеавтомобілів «Козак-2М1» та 25 одиниць багатофункціональних броньованих автомобілів «Козак-5» виробництва ПАТ «НВО «Практика», які повністю відповідають стандартам НАТО та мають високий протимінний захист.

Умєров наголосив на важливості оснащення українських військ сучасною та надійною технікою, зазначивши:

«Мотивований військовий – це добре оснащений військовий».

Козак-2М1 і Козак-5 MRAP розроблені, щоб протистояти суворим умовам сучасної війни, включаючи загрозу, яку становлять саморобні вибухові пристрої (СВУ) і атаки із засідок. Оснащені передовими технологіями та посиленою бронею, ці транспортні засоби забезпечують підвищену живучість для військ, які діють в умовах високого ризику, забезпечуючи важливий рівень захисту від асиметричних загроз. Рішення передати ці MRAP 225-му десантно-штурмовому батальйону підкреслює зобов’язання уряду оснастити свої збройні сили необхідними інструментами для захисту національної безпеки.

Бронетранспортер «Козак» є результатом розробок, розпочатих у 2008-2009 роках під керівництвом української компанії НВО «Практика». Він почав виробництво з прототипу у 2009 році, з подальшим серійним виробництвом з 2014 року. Важить панцерник 5,5 тонни, має розміри 5,475 метра в довжину, 1,95 метра в ширину і 2,3 метра у висоту, місткість екіпажу з п’яти осіб. Оснащений дизельним двигуном потужністю 176 кінських сил, «Козак» оснащений підвіскою 4×4, що дозволяє йому розвивати максимальну швидкість 120 км/год. Його вдосконалена версія, Козак-2М1, призначена для використання в якості тактичної бойової машини, що підвищує її експлуатаційні можливості в складних умовах.

Щодо «Козак-5», то він є спеціалізованим автомобілем для поліції та спецпідрозділів. Базований на комерційному шасі Ford F550 з двигуном 6,7 л, він отримав ряд спеціальних модифікацій, зроблених відповідно до офіційної конверсії Ford, відомої як «DBL Design». Ця спеціальна версія пропонує підвищену універсальність для спеціальних місій і тактичних операцій, використовуючи надійність і міцність шасі Ford, одночасно адаптуючи автомобіль до конкретних вимог правоохоронних органів і спеціальних підрозділів.

Поставка такої техніки, здатної протистояти російським мінам, завжди є гарною новиною для Збройних Сил України.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: