Subaru припиняє виробництво найпопулярнішого седану

Підпишись на нас:

Виробництво Subaru Legacy припиниться наприкінці 2025 модельного року. Японський бренд вирішив відмовитися від свого найбільш продаваного седана, зосередившись на електрифікації лінійки. Як було оголошено у вівторок, Subaru Legacy 2025 надійде в продаж за тією ж ціною, що й автомобіль 2024 року. У США за нього проситимуть 26 015 доларів.

Подробиці

У цю суму потрібно додати збір за доставку, який становить 1 120 доларів. При цьому вже в базовій версії японська модель буде поставлятися з пакетом технологій Subaru EyeSight. Актуальне сьоме покоління автомобіля вийшло на ринок у 2020 році. Відтоді щорічно виробник продає близько 25 тисяч екземплярів моделі на рік. При цьому седан не стали виводити на ринки Японії та Австралії, оскільки тут авто не має високого попиту.

Subaru позбувається легендарної спадщини: припиняється виробництво седана Legacy. Чи буде у нього наступник?

2023 рік був успішним для Legacy в США, коли його продажі зросли на 12,9 відсотка. Однак за перші три місяці цього року цей показник впав на 13,1 відсотка. Максимум продажів автомобіля припав на 2016 рік, коли було реалізовано 65 306 машин. Сам седан дебютував ще в далекому 1989 році. Він став першою моделлю, побудованою в США. Його складання було налагоджено на заводі в Лафайеті, штат Індіана. Сумарно в Америці було реалізовано понад 1,3 мільйона автомобілів Subaru за 35 років. Раніше японський бренд оголосив, що у 2028 році в його лінійці буде вісім електрокарів. Не виключено, що один із них буде седаном і стане заміною для Legacy.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: