Що не так з російськими «мангалами»: військові критикують винахід

Підпишись на нас:

Для захисту своєї техніки окупанти все частіше встановлюють на танки спеціальний наварений дах. Такі елементи називають «мангали».

І хоча поміж українців такий винахід викликає сміх, однак українські військові стверджують, що не варто недооцінювати такі «мангали». За словами одного службовця такий елемент має свої плюси та мінуси.

По-перше, «мангал” неможливо обслужити без застосування зварювального устаткування, яке необхідне, щоб “підняти дах МТО, двигун”. Це свідчить про те, що будь-яка поломка техніки може зупинить функціонування “мангала”. По-друге, «мангал» має проблему із завантаженням-вивантаженням бойового комплекту.

“Він розрахований на 5-10 кілометрів, проїде і відстріляє прямо перед собою, але зрозуміло, що азимутальний покажчик ти широко не розвернеш. Тобто, повний вперед тільки, де огляд більш-менш хоч якийсь. Ускладнено завантаження-вивантаження БК, тобто якщо там, припустимо, снаряд якийсь заклинить десь, тобі треба буде терміново його позбутися. Ну, ти його не викинеш…”, – коментує танк експерт.

Так, такі машини можна використовувати, щоб виїхати на бойове завдання, але на щось більше він не годиться. Цей винахід примітивний, дієвий, але не довговічний.

“Неможливість обслуговування, маневреність, там силует – це само собою зрозуміло. Теоретично його можна заправити, є бочки, насоси, різні способи, але це дуже ускладнено. Його повністю живлення, мастило, фільтри переглянути, ще щось. Неможливо його нормально заправити. Як усе паливо вийде, так і встане. Буде велика печаль”, – каже військовий.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: