Експерти розповіли про датчики, без яких неможливо завести авто і збільшується витрата палива

Підпишись на нас:

У сучасних автомобілях встановлюється велика кількість різних датчиків, що передають інформацію про стан транспортного центру в електронний блок управління. Вихід з ладу деяких з них загрожує виведенням мотора автомобіля з ладу. Експерти назвали шість найважливіших автокомпонентів, від яких залежить робота двигуна.

Подробиці

Датчик положення дросельної заслінки призначений для контролю за впорскуванням палива. Крім того, його завдання – відповідати за кут випередження запалювання і режим холостого ходу. Коли він починає передавати неправильні дані, з’являються ривки під час розгону, плаваючі холості оберти.

У разі виходу з ладу датчика управління тиском палива виникають критичні неполадки в роботі силового агрегата, включно з його повною зупинкою. У сучасних моторах є індукційний датчик, що фіксує положення колінвалу і надсилає сигнали в блок управління під час кожного оберту деталі. Якщо він вийде з ладу, система інтерпретує це як вихід з ладу ДВЗ і машина просто не заведеться. Датчик температури охолоджувальної рідини використовується в системі для регулювання складу паливної суміші. Якщо він ламається, підвищиться витрата палива, оскільки система готуватиме суміш для температури 0 градусів за Цельсієм.

Датчик детонації ДВЗ фіксує передчасні вибухи паливної суміші. Завдяки йому система проводить корекцію кута випередження запалювання. На витрату палива впливає також датчик вмісту кисню у вихлопі, який використовується для коригування складу горючої суміші.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: