Канадська компанія запропонувала вдвічі меншу ціну за бронеавтомобілі MRAP, ніж Німеччина

Підпишись на нас:

Україна не отримала обіцяних 400 бронемашин через халатність компанії Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft (FFG). Нагадаємо, що уряд ФРН профінансував закупівлю 400 бронемашин для України, котрі так і не були придбані.

Справа в тім, що поставка до 400 протимінно-захищених транспортних засобів (MRAP) була відкладена на кілька місяців через недостатню кількість сертифікатів протимінної безпеки та відсутність дозволів на експорт.

В той час, коли німецька компанія зірвала постачання техніки, канадський конкурент запропонував свою допомогу у цьому питанні:

«Прочитавши вашу недавню статтю про поточні закупівлі обладнання Міністерством оборони Німеччини, я відчув потребу поділитися інформацією про наші машини MRAP, які, на мій погляд, є набагато кращою альтернативою».

Генеральний директор канадської компанії Роман Шимонов зазначає, що поставка 400 бронемашин їх виробництвом була б не лише швидшою, вчасною та у повній відповідності до специфікації замовлення, але й “вдвічі дешевшою” за німецького конкурента «FFG» та його американського постачальника «TAG».

Канадська компанія запропонувала ціну до 375 000 євро за один MRAP. Наразі компанія має на складі 100 одиниць нового Senator MRAP, котрі можуть бути негайно доставлені в Україну. План по техніці на місяць становить 140 бронеавтомобілів Сенатор.

В той час, коли канадська компанія пропонує до 375 000 євро за один MRAP, німецька FFG брала б 787 500 євро, що є невиправдано дорого.

Незважаючи на меншу в половину ціну, канадські «Сенатор» відповідають стандарту НАТО STANAG 4569 рівень 2 для балістичних і рівні 3A, 2b і 2c з 25 кг TNT.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: