В Україні помітили рідкісну версію російської БМП-3: додатково встановлена реактивна броня

Підпишись на нас:

На кадрах, поширених російськими телеграм-каналами, поблизу поля бою в Україні помітили рідкісний варіант бойової машини піхоти (БМП-3).

Подробиці

Ця нещодавно помічена модифікація має додаткову реактивну броню, що означає потенційне оновлення для підвищення її оборонних можливостей.

Передбачається, що на БМП-3 встановлені комплекти 4С24 ЕРА, спеціально розроблені для усунення вразливості легкої техніки в рамках програми «Каркас-2». Система 4С24 пропонує протикумулятивний захист, порівнянний з динамічною бронею 4С20 «Контакт», але містить половину вибухового матеріалу.

Щоб запобігти пошкодженню легкоброньованого корпусу, елементи динамічного захисту розміщені в контейнері між шарами спіненого полімерного матеріалу, забезпечуючи контрольоване гальмування підірваних металевих пластин, які пробивають легку броню. Ця конструкція має на меті порушити кумулятивний струмінь, зберігаючи при цьому свою основну функцію пом’якшення проникнення.

Російські джерела стверджують, що система динамічного захисту «Каркас-2» успішно запобігла передачі детонації між елементами захисту, забезпечивши вирішальний захист від ударів кумулятивних струменів.

БМП-3 оснащена блоками 4С24 по бортах і лобовій проекції. Однак ці заходи не захищають її від загрози, яку становлять українські безпілотники-смертники, підкреслюючи поточні проблеми з посиленням захисту транспортних засобів на тлі розвитку бойових технологій.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: