Це потрібно знати кожному: алгоритм позбавлення права керування транспортними засобами

Підпишись на нас:

Вже декілька місяців в мережі говорять про те, що громадян які не з’явились на вимогу до ТЦК – будуть позбавляти права керування транспортними засобами.

І дійсно, після підписання закону про мобілізацію це стало реальністю. А чинності закон набере 18 травня. Про те, як буде відбуватись процес – пояснив юрист практики військового права ЮК “Приходько та партнери” Ярослав Звоненко.

У разі не появи громадяна до ТЦК, його представники звертаються до поліції з проханням подати в розшук громадяна, проведення його адміністративного затримання і доставки до військкомату.

“Якщо затримання виявляється неможливим, то на адресу чоловіка надсилається “вимога”. Відмінність повістки та вимоги полягає у тому, що повістка “пропонує” людині з’явитися в ТЦК та СП, а “вимога” – вимагає зробити це”, – пояснює Ярослав Звоненко.

«Вимога» – це новий документ, котрий не одне й те ж саме, що повістка. Даний лист надсилають тоді, коли військовозобов’язаний громадян не з’явився до ТЦК та СП за викликом по повістці, або ж не виконав інші свої зобов’язання з військового обліку.

Даний документ вважається врученим, якщо громадян особисто його підписав, або якщо минуло 10 діб з моменту відправлення рекомендованого листа з повідомленням про вручення.

Якщо громадян і надалі ігнорує «вимогу», то ТЦК та СП звертається з позовною заявою до суду щодо тимчасового обмеження громадянина у праві керування транспортними засобами.

Наголосимо, що дана процедура не позбавляє громадянина документа, а просто тимчасово обмежує його право користуватись транспортом. Це унеможливлює експлуатацію поки чоловік не виконає вимоги або не завершуться дії правового режиму воєнного стану та загальної мобілізації.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: