Abrams не виправдали себе: ЗСУ забирають танки з передової

Підпишись на нас:

Танки Abrams це доволі цінна техніка, котру потрібно берегти, як зіницю ока. Мало того, що їх неспішно дають, так і кількість танків на обліку в ЗСУ – мізерна.

Abrams не виправдали себе: ЗСУ забирають танки з передової

І хоча на Abrams робились великі ставки, як на вирішальний елемент у цій війні, однак західні ЗМІ з посиланням на американських військових посадовців, повідомляють, що всі передані танки Abrams M1A1 наразі відведенні з передової.

Джерела повідомляють, що наразі вагому частку в бою займають дрони, котрі можуть пошкодити таку цінну техніку. Відомо, що з 31 танка Abrams, які були передані Україні, втрачено п’ять.

Експерти зазначають, що невелика партія танків не може стати чарівною «пігулкою» на полі бою, адже у ворога в сотні раз більше хоч і гірших, але все-таки танків.

Abrams не виправдали себе: ЗСУ забирають танки з передової

Також фахівці акцентують увагу на тому, що сучасні західні танки створювались не для штурмів, а як бойові мобільні захищені протитанкові засоби. Наприклад, осколково-фугасні та протипіхотні боєприпаси у Leopard 2 та Abrams з’явились лише у 2000-х роках, а у Challenger 2 його немає взагалі.

Про особливі задачі Abrams в минулому році говорив і очільник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов. За його словами Abrams слід використовувати дуже спеціально для дуже конкретних операцій і не більше. Тому Abrams не є ключовим фактором у прориві оборони.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: