Ввозив автівки для ЗСУ, але не відправляв їх на фронт: на Житомирщині викрито шахрая

Підпишись на нас:

На Жиморщині викрито чоловіка, котрий збагачувався на війні. Нібито волонтер ввозив з-за кордону для потреб фронту автомобілі за нульовою схемою розмитнення і продавав їх на ринку.

Ввозив автівки для ЗСУ, але не відправляв їх на фронт: на Житомирщині викрито шахрая

Шахраєм виявився 54-річний житель Попільні, котрий 26 квітня був пійманий на незаконній схемі. Арештанту оголошено про підозру у незаконному використанні з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, вчиненого у період воєнного стану (ч. 3 ст. 201-2 КК України).

Чоловік та декілька осіб розмитнювали автівки на пільгових умовах, наголошуючи що їх вони ввозять, як благодійну допомогу для ЗСУ. У документах чоловік зазначав, що отримувачем позашляховиків є його благодійний фонд. Юридично ні в кого не викликала підозри така схема, адже
офіційно зареєстрована благодійна організація діяла на законних підставах і в рамках пільгових норм розмитнення.

Але, на жаль, автівки відправлялися не у підрозділи ЗСУ чи ТрО, а на авторинок, де продались пересічним українцям. Однак ділок не довго зміг реалізовувати свій план, адже у вівторок, 23 квітня, відповідні служби УСБУ та ГУНП в Житомирській “взяли” фейкового благодійника після одержання ним 25,5 тисячі доларів США за продаж двох “гуманітарних” мікроавтобусів та двох джипів.

Загалом у злочинця вилучено понад 300 000 грн у різних національних валютах, митну документацію на продані автівки, печатки, бланки актів прийняття-передання товару як гуманітарної допомоги, інші офіційні документи, транспортний засіб.

За порушення законодавства громадяну загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 7 років з конфіскацією майна та деякими іншими обмеженнями.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: