400 броньованих автомобілів від Великої Британії: стало відомо які панцерники і гармати отримають ЗСУ

Підпишись на нас:

На нещодавній сесії парламенту державний міністр оборони Великої Британії Джеймс Картлідж окреслив конкретні види бронетехніки та артилерійських систем, які становитимуть значний новий пакет військової допомоги Україні. Ця інформація сталася після того, як 23 квітня 2024 року прем’єр-міністр Ріші Сунак пообіцяв надати Україні найбільший окремий пакет військового обладнання, який коли-небудь відправлявся з Великої Британії.

Подробиці

Міністр Картлідж повідомив, що Велика Британія надасть Україні понад 400 броньованих машин і гармат. Сюди входять:

  • 160 захищених транспортних засобів Husky;
  • 162 бронемашини AS90;
  • 155-мм артилерійські гармати;
  • розвідувальні гусеничні бронемашини CVRT;
  • 78 всюдиходів BV-206 і Viking.

Очікується, що ці засоби посилять артилерійську підтримку України, розвідувальні можливості та десантні операції, значно зміцнивши Корпус морської піхоти України.

З лютого 2022 року Велика Британія виділила Україні майже 12 мільярдів фунтів стерлінгів на загальну підтримку, з них 7,1 мільярда фунтів стерлінгів – спеціально для військової допомоги. Це фінансове зобов’язання охоплює кілька років, при цьому 2,3 мільярда фунтів стерлінгів виділено на 2022/23 та 2023/24 роки, а додаткові 2,5 мільярда фунтів стерлінгів оголошено на 2024/25 роки.

Підтримка Великої Британії охоплює широкий спектр як летального, так і нелетального військового обладнання, включаючи танки, системи протиповітряної оборони та високоточні ударні ракети великої дальності. Крім того, Велика Британія взяла участь у кількох навчальних ініціативах для українських сил, які включають навчання пілотів швидкісних реактивних літаків, хоча бойові літаки не були поставлені. Крім того, Сполучене Королівство підтримує операцію Interflex, навчальну програму, спрямовану на посилення можливостей українських військових.

  • З початку війни в Україні Велика Британія надала Україні різноманітну бронетехніку та танки:
  • 14 танків Challenger 2 були поставлені в період з березня по травень 2023 року;
  • 23 FV107 Scimitar Mk II у серпні 2023 року;
  • 101 машина CVR(T), частково профінансована Фондом Сергія Притули, з яких 24 були поставлені в березні 2023 року.

Підтримка поширюється і на транспортні засоби піхоти, такі як машини тактичної підтримки Husky та збільшення артилерійських можливостей, у тому числі 32 самохідні гармати АС-90 155-мм поставлені на початку 2023 року.

Велика Британія продемонструвала рішучу підтримку Україні у відповідь на російське вторгнення через поєднання гуманітарних, стратегічних і політичних мотивацій. З військової та стратегічної точки зору Сполучене Королівство позиціонує себе як одного з провідних військових донорів України, із зобов’язаннями на суму майже 12 мільярдів фунтів стерлінгів з лютого 2022 року. Ця підтримка включає надання летальної та нелетальної зброї, як-от танки та авіація, системи оборони, а також широкі програми підготовки українських військовослужбовців.

На гуманітарному фронті Велика Британія виділила 357 мільйонів фунтів стерлінгів з початку вторгнення, щоб пом’якшити серйозні наслідки війни для українських цивільних. Це фінансування підтримує різні міжнародні агентства та неурядові організації в наданні необхідної допомоги та послуг, таких як житло, медичне обслуговування та зимові запаси.

У політичному плані підтримка Сполученого Королівства зумовлена ​​зобов’язанням дотримуватись міжнародного права та підтримувати суверенітет і територіальну цілісність України. Цю позицію підкріплює історична перспектива Британії, яка бачить себе моральним лідером на світовій арені та її давня політика проектування влади та впливу для підтримки «міжнародного порядку, заснованого на правилах».

Загалом підтримка Великобританією України є багатогранною, включаючи пряму допомогу та більш широку відданість міжнародним принципам і стабільності в регіоні.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: