ЗСУ знищили РЛС «Підліт»: росіяни втратили $5 млн і «очі» для ЗРК С-300, С-400

Підпишись на нас:

Розвідка Міністерства оборони України (ГУР) спільно з військовослужбовцями 15-ї окремої артилерійської розвідувальної бригади успішно знищили російську низьковисотну оглядову РЛС С-діапазону «Подлет-К1».

Подробиці

В результаті операції завдано ефективних ударів по ротатору антени та дизель-станції, що живить систему. За даними розвідки, противник використовував цю систему для виявлення та передачі координат цілі російським зенітно-ракетним системам, таким як С-300/С-400.

Радар 48Я6-К1 «Подлет К1», за описом російського державного експортера озброєнь, служить автоматизованим 3D-радаром малої висоти, інтегрованим як в автоматизовані, так і в ручні системи управління ППО і ВПС.

Радар забезпечує автоматичне (напівавтоматичне) виявлення, керування координатами, відстеження та визначення стану повітряних об’єктів, у тому числі стелс-об’єктів, особливо в лісистій та пересіченій місцевості, у середовищі з перешкодами та пожежонебезпечними середовищами.

Завдяки фазованій антенній решітці для виявлення та відстеження цілей на низькій висоті, ця радіолокаційна система спеціально розроблена для кругового бойового сканування та застосування

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: