Renault і Nissan готують конкурента найбюджетнішому кросоверу Hyundai

Підпишись на нас:

Компанії Renault і Nissan планують випустити нову спільну модель, яка стане конкурентом Hyundai Creta EV. Найімовірніше, автомобіль буде заснований на платформі CMF-B EV. До речі, на цій самій, але сильно локалізованій архітектурі, будуть побудовані прийдешній Renault Duster з двигуном внутрішнього згоряння і його похідна від Nissan. При цьому раніше марки хотіли випустити зовсім іншу модель.

Подробиці

Спочатку планувалося, що компанії спільними зусиллями виведуть на ринок електрокар початкового рівня. Зокрема, його планувалося запустити в Індії. Тепер замість моделі А-сегмента виробники переключилися на С-сегмент. Таким чином, довжина новинки буде понад 4 метри, а її основними конкурентами стануть Hyundai Creta EV і Suzuki eVX. Для того, щоб автомобіль отримав доступний цінник, Renault-Nissan уже почав співпрацювати з індійськими виробниками елементів живлення та акумуляторних батарей.

Renault і Nissan готують «вбивцю» Hyundai Creta, який стане глобальною моделлю: перша інформація про новинку

Вартість новинки має становити 450 000 – 600 000 грн в еквіваленті. Найімовірніше, автомобіль живитиметься від акумулятора LFP, а його дальність ходу буде щонайменше 300 км. Кросовер вийде на ринок у 2026-2027 роках. При цьому повідомляється, що модель буде глобальною, тобто її пропонуватимуть не тільки в Індії. Це пов’язано з тим, що обсяг виробництва і продажу електрокарів у цій країні поки що невисокий. Технічні характеристики, а також подробиці про дизайн автомобіля поки що не розголошуються.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: