Названа ще одна країна, яка постачає в Україну ракети Storm Shadow

Підпишись на нас:

У розкритті міністра оборони Великої Британії Гранта Шаппса, Італія була виявлена ​​як одна з країн, які допомагають Україні, постачаючи крилаті ракети Storm Shadow/SCALP EG. Поряд із Францією та Великою Британією, участь Італії знаменує значний розвиток у підтримці оборонних зусиль України.

Подробиці

Шаппс процитував під час інтерв’ю The Times:

«Велика Британія, Франція та Італія розміщують цю зброю для використання, зокрема в Криму. Ця зброя має дуже значний вплив».

Повідомляється, що Італія дійсно поставила українським Збройним силам ракети Storm Shadow. Це відкриття знаменує собою перше визнання внеску Італії таким чином.

Відданість Італії обороні України була підкреслена дозволом на експорт на суму 417 мільйонів євро в 2023 році з подальшим продовженням, схваленим парламентом на 2024 рік. Незважаючи на секретний характер залученого озброєння, українські джерела розкрили деталі, опустивши світло на значну підтримку України з боку Італії.

Storm Shadow— це крилата ракета повітряного базування великої дальності, призначена для використання в різних сценаріях експлуатації. Маючи вагу 1300 кг, вона забезпечує чудову вражаючу здатність, залишаючись при цьому відносно легкою для транспортування різними літаками. Її користувачами є декілька країн, зокрема Франція, Великобританія, Італія та Єгипет.

Маючи радіус дії 560 км для стандартної версії та 250 км для експортної версії, Storm Shadow здатний досягати віддалених цілей із надзвичайною точністю. Її силова установка, турбореактивний двигун Turbomeca Microturbo TRI 60-30, дозволяє їй розвивати швидкість до 1000 км/год або від 0,8 до 0,95 Маха залежно від висоти.

Ракета оснащена 450-кілограмовою бойовою частиною BROACH, призначеною для пробивання оборони противника та нанесення значних ушкоджень. Її система наведення поєднує в собі інерціальні технології, GPS і ТЕРПРОМ, що забезпечує виняткову точність навігації. Крім того, вона оснащена термінальним наведенням за допомогою інфрачервоної системи обробки зображень DSMAC, що забезпечує підвищену точність під час наближення до цілі. Що стосується розмірів, то Storm Shadow має 5,1 метра в довжину, діаметр 0,48 метра і розмах крил 3,0 метра.

Ракета Storm Shadow, яка в основному експлуатується ВПС Італії, використовувалася в різних театрах воєнних дій, включаючи повітряну війну в Лівії 2011 року. Її інтеграція з такими платформами, як Tornado IDS і Eurofighter Typhoon, демонструє універсальність і адаптованість до різних літаків. Розгортання в Україні Су-24 з Storm Shadow означає посилення обороноздатності країни.

Незважаючи на виклики, Шаппс закликав Німеччину переглянути свою позицію щодо постачання Україні ракет Taurus. Посилаючись на успіх аналогічної зброї, наданої Францією, Великою Британією та Італією, Шаппс підкреслив потенційний вплив підтримки Німеччини на зміцнення оборони України.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: