Автоексперт пояснив, що буде з двигуном, якщо не міняти антифриз

Підпишись на нас:

Деякі рідини в автомобілі водії просто забувають поміняти. Або навіть не замислюються, що у них може закінчитися термін придатності і вони втратять свої корисні властивості. Про одну з таких нагадав автоексперт. Йдеться про антифриз, який слугує для охолодження двигуна та його елементів.

Подробиці

Якщо не провести своєчасну заміну, система охолодження може просто замерзнути. Крім того, висока ймовірність перегріву мотора. Згодом антифриз втрачає свої властивості щодо теплопередачі. У результаті можуть статися значні пошкодження вузла. Крім того, на деталях всієї системи може з’явитися корозія. Йдеться про радіатор, водяний насос, а також блок циліндрів, які безпосередньо взаємодіють з техрідиною.

Особливо важливо регулярно міняти антифриз у холодному кліматі – він захищає систему від замерзання. Технічна рідина, що відслужила свій термін, не справляється зі своїми функціями, що може призвести до значних пошкоджень системи, якщо вона перетвориться на лід.

Експерт також зазначив, що термін служби залежить від типу рідини. Проводити її заміну слід за рекомендаціями виробника автомобіля. У середньому він може становити 2-5 років. Якщо остання заміна проводилася давно, варто залити нову рідину, щоб не ризикувати станом транспортного засобу.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: