ЗСУ отримають нові ракети для ППО з військових запасів Бельгії

Підпишись на нас:

Бельгія зобов’язалася виділити 200 мільйонів євро (213 мільйонів доларів) на ініціативу протиповітряної оборони Німеччини та надасть додаткові ракети Україні, заявив міністр оборони Бельгії Людивін Дедондер, як повідомив бельгійський канал RTBF.

Подробиці

Зараз Україна відчуває дефіцит систем протиповітряної оборони на тлі збільшення російських атак на населені пункти та енергетичну інфраструктуру.

Системи Patriot американського виробництва є високоефективними для перехоплення російських балістичних і крилатих ракет. Повідомляється, що Берлін закликає НАТО та його європейських союзників відправити свої системи до Києва, а не залишати їх без використання.

Міністерка Дедондер зазначила, що Бельгія надасть Україні додаткові ракети з власних військових запасів для систем ППО. При цьому вона не уточнила кількість і тип зброї, яка буде відправлена ​​до Києва.

“Наше повідомлення залишається незмінним: того дня, коли Росія припинить своє вторгнення і відмовиться від незаконно окупованих територій, війна припиниться. Ми ніколи не припинимо повторювати нашу вимогу про припинення бойових дій і повернення до політико-дипломатичного діалогу”, – сказав Дедондер.

Раніше в Брюсселі повідомляли, що перші винищувачі F-16 будуть поставлені в Україну «пізніше цього року».

Німецька ініціатива з протиповітряної оборони України, відома як European Sky Shield Initiative (ESSI), запущена в 2022 році, спрямована на посилення захисту від повітряних загроз на короткій, середній і дальній відстані. Ця ініціатива розроблена для забезпечення ефективної координації та оптимізації витрат порівняно з ізольованими національними системами. Німеччина вже поставила в Україну системи ППО IRIS-T, призначені для протидії таким загрозам, як безпілотники та крилаті ракети. Деякі джерела припускають, що результати цієї ініціативи можуть бути встановлені на території НАТО та здатні забезпечувати протиповітряну оборону над українською територією зі своїх позицій, таким чином уникаючи цілеспрямованих знищувальних ударів, які можуть бути нанесені по системах росіянами.

Про це стало відомо після засідання контактної групи з питань оборони України у форматі Рамштайн, яке відбулося 26 квітня в онлайн-режимі з нагоди другої річниці групи.

Канада також оголосила 26 квітня про нову партію військової допомоги, підтримуючи власне виробництво безпілотників в Україні та ініціативу по боєприпасам, очолювану Чеською Республікою, тоді як Сполучені Штати виділять Києву 6 мільярдів доларів військової допомоги в рамках Ініціативи сприяння безпеці України (USAI).

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: