Фейкові документи: що чекає громадян за підроблене водійське посвідчення

Підпишись на нас:

Тенденція останніх десятиліть показує, що багато водіїв почали купувати водійські права. Однак в МЗС України в черговий раз попереджають про відповідальність за підроблені документи.

Міністерство внутрішніх справ України закликає громадян бути свідомими та не вдаватись до шахрайства навіть по відношенню до самих себе. Адже підроблені права зовні можуть бути схожими на оригінали, але вони відсутні в державних реєстрах і не відображаються в застосунку Дія або Кабінеті водія. По цьому інспектор патрульної поліції одразу ідентифікує вас, як шахрая та винесе невтішний вирок.

Також відмовитись від підроблених прав потрібно з власної безпеки, адже зловмисники створюють фішингові сайти, де пропонують послуги з продажу фальшивих прав, отримуючи доступ до електронних гаманців громадян і привласнюючи їхні гроші.

У МВС нагадують, що державні сервіси завжди мають домен “gov.ua”. Перевірити свій документ можна на сайті Головного сервісного центру МВС.

За підроблені документи водієві може загрожувати відповідальність згідно зі статтею 358 Кримінального кодексу України. За використання завідомо підробних документів штраф становить до 50 неоподатковуваних мінімумів, або передбачений пробаційний нагляд чи обмеження волі на строк до 2 років.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: