Військова техніка

На заміну кожному Bradley, переданому ЗСУ: армія США отримає нове покоління БМП

Армія Сполучених Штатів представила новий варіант БМП Bradley під номером M2A4E1 у Центрі резерву в Сако, штат Мен. Ця остання ітерація являє собою значний стрибок вперед з точки зору як модернізації, так і живучості.

Подробиці

M2A4E1 Bradley виділяється як найдосконаліша версія на сьогоднішній день, яка може похвалитися низкою вдосконалень, спрямованих на посилення його оборонних можливостей. Ключовим серед цих оновлень є інтеграція системи активного захисту Iron Fist Light (IFL), призначеної для ефективної протидії загрозам проти броні.

Система «Залізний кулак» — це важливе доповнення, яке забезпечує «Бредлі» засобами для захисту від різноманітних загроз, у тому числі від реактивних гранат, у різноманітних середовищах — від відкритої місцевості до густонаселених міських районів. Його механізм передбачає запуск вибухового заряду в бік вхідних загроз, його детонацію, щоб створити ударну хвилю, яка порушує або відвертає загрозу від захищеної платформи.

Однією з примітних особливостей системи «Залізний кулак» є її корпус, який мінімізує супутні збитки шляхом зменшення фрагментації. Це конструктивне рішення не тільки підвищує безпеку персоналу, що знаходиться поблизу, але й допомагає захистити критичні елементи БМП під час бойових дій.

На додаток до системи Iron Fist, M2A4E1 Bradley містить інші вдосконалення, такі як покращений передній інфрачервоний приціл навідника високої чіткості та блок контролю середовища. Останнє є особливо важливим для запобігання теплового удару серед десантованих військовослужбовців, підкреслюючи прихильність армії США забезпечувати добробут свого персоналу в складних умовах експлуатації.

Відповідно до заяви Виконавчого офісу Програми Ground Combat System, армія отримала фінансування для закупівлі M2A4E1 на заміну кожному Bradley, переданого Україні.

Останні публікації

Українські майстри перетворили «ґелендеваґен» на пікап 6х6

Українські майстри в черговий раз стали авторами копії Mercedes-Benz G 63 AMG 6х6. Спеціалісти каналу…

17 хв. тому

Вітчизняний виробник презентував піротехнічну машину на армійському шасі Tekne Graelion 75

В травні український виробник презентував на ринку нову спецтехніку для піротехнічних робіт. На заводі пожежної…

1 годину тому

На фронт відправили десятки мікроавтобусів від Volkswagen: надійні і економічні

Українські прикордонники отримали від волонтерів велику партію транспорту. Цього раз MK Foundation поповнив автопарк Державної…

2 години тому

В Україні з’явиться бюджетний мінівен популярної марки: проїде до 330 км без АЗС

На українському ринку з’явиться новий автомобіль від компанії Citroen. Модель Berlingo 2024 буде представлена в…

3 години тому

Техніка, снаряди і не тільки: чи дійсно в Україні відкриється завод Rheinmetall

В Україні планують відкрити завод по виготовленню зброї від найбільшого оборонного гіганта Rheinmetall. Компанія повідомила,…

4 години тому

В Тернополі в одному ДТП розбили 3 дорогі автомобілі: автотроща на мільйони гривень

Жахлива автокатастрофа сталась на Тернопільщині. В ДТП потрапили два елітних автомобіля, на жаль, не без…

5 години тому