Експерт розповів, коли потрібно замінити моторну оливу, якщо авто експлуатується тільки влітку

Підпишись на нас:

Деякі автомобілісти їздять на своїй машині виключно в теплий сезон, вважаючи за краще взимку зберігати її в гаражі. Однак це не означає, що потрібно затягувати зі зміною оливи в двигуні. Про те, коли найкраще виконувати цю процедуру, виданню ТСН розповів Микола Киреєнко, власник одного з автосервісів. За його словами, якщо машина експлуатується тільки влітку, то поміняти мастило слід навесні.

Подробиці

Якщо ж поміняти мастило восени, то протягом зими воно окислюватиметься. У результаті відбудеться розпад 10-15 відсотків присадок. У мастило під час роботи ДВЗ потрапляють різні продукти згоряння. Якщо машина їздить на бензині, то це свинець і його похідні. А якщо на дизелі, то це сірка та її похідні. Щоб нейтралізувати агресивне середовище, в лубрикант додають луг і різні присадки. І з часом останні мають властивість розпадатися.

Після того, як машина довго простояла в гаражі, її слід прогріти на старому мастилі. А ще краще поїздити на ньому протягом дня. У результаті відкладення всередині двигуна розм’якшаться, змішавшись зі старим мастилом. Після всю цю субстанцію зіллють в автосервісі, замінивши на свіжий лубрикант. Взагалі експерт не рекомендує експлуатувати автомобіль виключно влітку. Таке ставлення може серйозно нашкодити її мотору. Через великий інтервал простою окислюються різні вузли та агрегати в ДВЗ. Також унаслідок перепаду температур з’являється конденсат, який, зокрема, накопичується в паливному баку. Тому навіть взимку машину раз на кілька тижнів потрібно виганяти з гаража і прогрівати.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: