Пріоритетні цілі для ЗСУ: знищені російські ЗРК «БУК» з пусковими установками і радаром

Підпишись на нас:

Україна продовжує скорочувати можливості російської ППО. 2 травня Сили спеціальних операцій ЗСУ оприлюднили кадри знищення пускової установки зенітно-ракетного комплексу середньої дальності БУК-М1. Двома днями раніше ССО опублікували відео, на якому видно, як удари безпілотників пошкоджують дві пускові установки «Бук», оснащені РЛС.

Подробиці

Російські установки «Бук-М1» можуть працювати автономно або включати інші додаткові елементи системи ЗРК «Бук», такі як: командна машина, РЛС захоплення цілей і пускові установки.

В обох звітах ССО зазначено, що всі три одиниці російської техніки були знищені «на сумському напрямку». Цей регіон не має активної лінії фронту, Росія лише здійснює нерегулярні вогневі атаки через кордон, що, можливо, означає, що всі три «БУКи» були підбиті на території Росії.

Знищення пускової установки БУК

Відео ССО, опубліковане в Telegram 2 травня, показує удар безпілотника по пусковій установці «БУК М1», що спричинило вибух ракетного палива і ракет, а потім пожежу та вторинні детонації.

 

Пошкодження двох БУКів

У звіті ССО від 30 квітня показано кадри атаки на дві пускові установки «Бук»:

У ССО зазначають, що під час розвідки на Сумському напрямку оператори безпілотників виявили на вогневій позиції зенітно-ракетний комплекс «Бук» і вразили його невстановленим FVP-дроном. Потім прибув ще один «Бук» для евакуації знерухомленого автомобіля. Однак той самий підрозділ ССО також знешкодили цей автомобіль за допомогою іншого безпілотника.

За даними «Мілітарного», за операцією спостерігав розвідувальний безпілотник «Акула», а дрони-камікадзе, задіяні в ударах Сил спецоперацій, які мають звичайну аеродинамічну конструкцію з V-подібним оперенням, могли бути як польськими Warmate, так і українськими RAM II.

Російська ППО серед пріоритетних цілей

Українські військові регулярно публікують кадри обстрілів російських засобів ППО. Послаблення російської протиповітряної оборони може бути однією з головних цілей України перед появою перших винищувачів F-16, яка очікується протягом місяця.

У середині квітня українські війська знищили щонайменше десять російських зенітно-ракетних комплексів, у тому числі більше БУКів середньої дальності:

Пізніше в квітні український ракетний удар по російській вертолітній базі в окупованому Криму Джанкой знищив кілька пускових установок дальньої системи протиповітряної оборони С-300.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: