Димова завіса для наступу: окупанти застосовують у боях димові машини ТДМ-2К

Підпишись на нас:

На фронті помітили димові машини
ТДМ-2К, котрі використовуює російська армія. Таку техніку обирають для маскування пересування піхоти й бойових танків. Зі слів самих окупантів такі машини можуть створювати димову завісу довжиною до тисячі метрів. Такі завіси, на думку окупантів, підвищують виживаність військ, приховуючи їх від противника.

Для функціонування ТДМ-2К використовують суміш дизельного пального та спеціальних димоутворювальних речовин. Машина оснащена соплами та розбризкувачами для рівномірного розпилення диму, створюючи щільну хмару для ефективного маскування. Диммашина створена на базі бронетранспортера БТР-80. Саме тому техніка мобільна та маневрена.

Звісно, що подібна техніка не новинка, адже такі засоби вже давно стоять на озброєнні низки інших країн. І хоча технологія машини стара, однак протидії такому методу ще не винайшли. Щоб добре бачити в димовій завісі військові використовують тепловізійні оптичні прилади, котрі не завжди ефективні.

Тому експерти все частіше приходять до думки, що протидіяти димовій завісі можна за допомогою технології короткохвильового інфрачервоного спектра (SWIR), котрі здатні проникати крізь густий туман і дим.

На жаль, у відкритих джерелах немає інформації про те, чи є на озброєнні ЗСУ подібні машини.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: