Експерт назвав ефективний спосіб, який допоможе остудити двигун після перегріву

Підпишись на нас:

Під час виїзду з міста в період травневих свят багато водіїв зіткнулися з багатогодинними заторами на дорогах. У таких умовах великий ризик перегріву двигуна, особливо на застарілих автомобілях. Як швидко остудити мотор у подібних ситуаціях журналістам розповів фахівець мережевого сервісу з ремонту двигунів внутрішнього згоряння.

Подробиці

Причинами, через які підвищується температура двигуна, можуть бути як витік антифризу, так і проблеми з моторним маслом або поршневими групами. Якщо система охолодження перестає справлятися, в моторі температура досягає критичних позначок. У таких ситуаціях без швидкого охолодження може статися перегрів двигуна, що призведе до виходу його з ладу. Найчастішим наслідком є деформація головки блоку циліндрів, через що в мотор надходить антифриз, а це вже загрожує дорогим ремонтом.

Якщо перегрів спостерігається в заторі, найпростіший спосіб швидко остудити мотор – увімкнути пічку на повну потужність. При цьому і температуру потрібно встановити максимальну. Це дасть змогу зменшити теплове навантаження на двигун. Якщо погода тепла, рекомендується відкрити вікна, щоб уникнути дискомфорту. При цьому важливо в найближчому можливому місці зупинитися і перевірити, в чому полягає справжня проблема перегріву мотора. Довгий час такий трюк справлятися з ситуацією не допоможе.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: