«Заряжений» Renault 1985 року проданий на аукціоні за $160000

Підпишись на нас:

Представлений у січні 1972 року оригінальний Renault 5 був стильним маленьким автомобілем, який продавався тисячами. Або, принаймні, так було в Європі. В Америці ситуація була дещо іншою і Renault привіз туди свою найбожевільнішу версію R5 Turbo II.

Подробиці

На аукціоні від Bring a Trailer, недавно з’явився в продажі Renault R5 Turbo II 1985 року випуску. Створений для ралі Групи B, R5 Turbo пропонує досвід водіння лише для експертів, який не схожий ні на що інше.

Стандартний R5 виробляв близько 50 кінських сил, то в «зарядженій версії» Renault потроїла потужність за допомогою 1,4-літрового чотирициліндрового двигуна з турбонаддувом, розмістила силову установку там, де раніше були задні сидіння, а потім найняла для створення дизайну хлопця, який намалював Lamborghini Miura.

«Заряжений» Renault 1985 року проданий на аукціоні за $160000

Будучи найпотужнішим французьким серійним автомобілем свого часу, Renault R5 Turbo міг перемагати шестициліндрові BMW . Однак, оскільки затримка турбонаддуву була такою, якою вона була у 1980-х роках, достатньо було зробити помилку за кермом, і R5 Turbo викидував вас у кювет без жодної затримки. Він створювався на основі економного автомобіля, але мав гордовиту поведінку Porsche 930.

Це дозволило йому з’явитися на екранах телевізора у фільмі про Джеймса Бонда 1983 року «Ніколи не кажи ніколи».

«Заряжений» Renault 1985 року проданий на аукціоні за $160000

Turbo II, який виставлений на аукціон є однією з пізніших моделей, які були дещо дешевшими завдяки меншій кількості алюмінієвих компонентів, використаних у конструкції. Він має 43 000 миль (70000 км) на одометрі та набір нестандартних коліс HRE, і раніше він був частиною колекції в музеї Lane Motor в Теннессі.

Автомобіль нещодавно пройшов технічне обслуговування та готовий до роботи, хоча сигнал зазначено як нефункціональний, що, ймовірно, можливо вирішити без проблем.

За п’ять днів до кінця торгів сягнула 75 000 доларів США, а продане авто було за вражаючі $160 000.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: