Боротьба за територію: яка доля очікує колишній завод ЛАЗ

Підпишись на нас:

Колись відомий завод ЛАЗ отримав нового власника. Підприємство викупила компанія ТзОВ «Львівінвестактив», котра погасила 82 млн грн боргів, котрі тягнулись за заводом.

І хоча наразі невідомо, що буде на місті колишнього автомобільного заводу, однак львівська мерія чітко окреслила перед новим власником своє бачення використання території площею
56 га.

Заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач повідомив, що на території колишнього ЛАЗу не буде ніяких житлових забудов. Територія є землями комунальної власності, тому можуть бути зведені лише об’єкти виробничого та громадського призначення з науковими та освітніми функціями.

Боротьба за територію: яка доля очікує колишній завод ЛАЗ

Що ж можна побудувати на території колишнього ЛАЗу? 
Це може бути промисловість, наприклад, індустріальний парк чи інноваційне виробництво, виробничо-лабораторні корпуси, науково-дослідні та проектні організації; культурні чи спортивні об’єкти, виставкові центри, адміністративні корпуси, офіси.

Що ж відомо про нового власника?
ТзОВ «Львівські автобусні заводи» – це компанія івано-франківського забудовника Андрія Луцького «Львівінвестактив». Тому сумнівно чи дотримається новий володар вимог мерії щодо відсутності житлових забудов.

Андрій Луцький, згідно з аналітичною платформою YouControl, є підприємцем та учасником ТзОВ «Компанія «Благо», а також президентом та співвласником приватного вищого навчального закладу «Університет Короля Данила».

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: