Стало відомо, яку зброю отримали ЗСУ від США через 4 дні після її схвалення Байденом

Підпишись на нас:

28 і 29 квітня Україна отримала перші партії зброї з нового пакету допомоги США – лише через чотири дні після його схвалення Байденом. Серед них були протитанкові ракети та 155-мм артилерійські снаряди, повідомляє The New York Times.

Подробиці

30 квітня ракети Patriot, надані Іспанією, прибули до Польщі та незабаром, як очікується, досягнуть лінії фронту.

Оскільки Конгрес США призупинив надання військової допомоги Україні більш ніж на шість місяців, українська оборона значно погіршилася, в результаті чого Україна поступово втрачала позиції перед російськими силами в Донецькій області. Законопроект про допомогу нарешті був прийнятий Конгресом минулого місяця, і Пентагон оголосив про новий пакет допомоги, однак для доставки та розподілу матеріальних засобів потрібен час, щоб вплинути на поточну ситуацію.

Аналітики попереджають, що Україна може стабілізувати ситуацію на фронті лише в кращому випадку до літа, а в гіршому – до кінця року. Кілька факторів впливають на цей графік:

  • не вся обіцяна зброя може бути доставлена ​​негайно;
  • США все ще визначають, що можна передати без виснаження запасів НАТО;
  • дефіцит 155-мм снарядів, які терміново потрібні Україні;
  • назріваюча загроза великого російського наступу в найближчі тижні додає ще більшої невідкладності.

До кінця червня Україна може отримати винищувачі F-16, йдеться у звіті, а також додаткову систему Patriot, яку обіцяє Німеччина. 6 травня приблизно 70 українських військовослужбовців розпочнуть шеститижневі навчання на F-16 на німецькій авіабазі. Після завершення навчання знадобиться близько двох днів, щоб транспортувати масивні пускові установки ракет, радари та інші компоненти до логістичного центру в Польщі та передати їх українським чиновникам для транспортування через кордон.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: