Власник шиномонтажу пояснив, навіщо потрібна регулярна обробка шин силіконом

Підпишись на нас:

Багато автомобілістів прагнуть добре доглядати за своєю машиною. Це дає змогу не тільки продовжити термін її служби, а й отримати моральне задоволення. При цьому не потрібно забувати, що догляду потребують практично всі конструктивні елементи, присутні в ТЗ, зокрема й автомобільні покришки, які, як розповів власник шиномонтажу, рекомендується час від часу обробляти мастилом.

Подробиці

У цьому разі виникає цілком закономірне запитання, навіщо покривати покришки мастилом, якщо це неминуче спричинить погіршення ефекту зчеплення з проїжджою частиною під час руху дорогами громадського користування з твердим покриттям. Тут важливо згадати, що покривається мастилом для догляду не вся покришка, а лише її бічна частина, яка постійно контактує не тільки з вологою, сміттям і пилом, а й з ультрафіолетовими променями під прямим впливом.

Зрозуміло, прямий контакт гуми з ультрафіолетовими променями найчастіше спостерігається в теплу пору року. Отже, і використовувати мастило доведеться на літній гумі. Експерти зі свого боку наголошують, що це дає змогу подовжити термін служби стандартних шин на 1 – 2 сезони, що в поточних реаліях серйозний показник, якщо враховувати вартість нових покришок, купити які одразу може далеко не кожен український автолюбитель, через що часто підбирають б/в колеса.

Отже, про яке ж мастило йдеться. У цьому разі рекомендується використання силіконового складу, який підходить для застосування не тільки на самій гумі, а й на пластику. Наприклад, якщо на арках встановлені пластикові розширювачі, нефарбовані в колір кузова. Мастило зі свого боку не тільки захищає покришки від прямого впливу сонячних променів, а й стає бар’єром під час контакту шини з вологою, яка також негативно впливає на саму гуму.

Ще один момент, про який не потрібно забувати, – це розтріскування покришки, поява мікротріщин та інших пошкоджень внаслідок контакту з ультрафіолетовими променями. Позбутися такого явища не можна, а ось захиститися цілком можливо, регулярно наносячи на колеса силіконовий склад. Крім усіх захисних функцій такий підхід також дає змогу автомобілісту надати машині трохи привабливішого вигляду, приховавши на шинах деякі невеликі пошкодження.

Зрозуміло, не потрібно думати, що звичайної обробки шин силіконовим мастилом буде достатньо. У цьому разі автолюбитель має не тільки думати і про своєчасне підтримання машини в чистоті. Тільки таким чином можна підтримувати привабливий вигляд автомобіля і максимально продовжувати ресурс всіх основних конструктивних елементів. Тим паче, що мийка ТЗ в наші дні стала куди більш доступною з появою різних станцій самообслуговування в будь-яких містах і населених пунктах.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: