Експерт розповів, як провести полірування кузова своїми руками

Підпишись на нас:

Багато автолюбителів воліють підтримувати презентабельний вигляд своєї машини. При цьому в хід йдуть не тільки регулярне миття і використання спеціальної автохімії. Іноді, щоб повернути машині первозданний вигляд, потрібне полірування кузова. Варто зазначити, що ця процедура в спеціальному сервісі детейлінгу коштує недешево, а тому багато хто береться за роботу самостійно.

Подробиці

У цьому ж випадку хотілося б поговорити про те, яких рекомендацій варто дотримуватися, якщо автолюбитель береться за такий непростий процес, як полірування кузова машини. Отже, перше, на що дуже важливо звернути увагу, – це виконання роботи тільки на чистому ТЗ. Іншими словами, перед тим, як полірувати кузовний елемент, з нього потрібно видалити весь бруд. Це стосується, зокрема, і різних масляних плям, які можуть утворюватися під час експлуатації транспортного засобу.

Для здійснення полірування необхідно правильно підібрати пасту. Тут рекомендується дивитися на продукти перевірених виробників, які вже встигли себе зарекомендувати з хорошого боку. Окремо потрібно нагадати, що сама паста на підготовлену поверхню наноситься за допомогою м’якої губки або серветки, щоб у процесі не було можливості подряпати лакофарбове покриття. Коли доводиться переходити на сам процес роботи з машинкою, то її попередньо потрібно виставити на 2 тисячі обертів.

Полірування проводиться по всій поверхні кузовного елемента. При цьому в процесі не можна затримуватися на одному місці більше, ніж на три секунди. Також варто утриматися від сильного фізичного впливу. В іншому разі буде зачеплено не тільки шар лаку, а й саму фарбу. Окремо хотілося б нагадати, що за наявності пошкоджень, таких як подряпини або притертості, попередньо правильно підбирають затирочний круг залежно від їхньої глибини.

Важливо розуміти, що в разі пошкодження самого лакофарбового покриття звичайним поліруванням обійтися не вийде. Попередньо потрібно буде відновити пошкоджені шари ґрунту і фарби. У сучасних реаліях полірування кузова може повернути пошкодженій деталі первозданний вигляд, але тільки за умови, що робота здійснюється коректно. Якщо автолюбитель сам не розуміє, як проводиться процес, то краще довірити його фахівцям.

Також не можна не згадати, що товщина лаку на сучасних автомобілях не така суттєва, як це може здатися на перший погляд. Саме тому полірувати кузовні елементи можна лише обмежену кількість разів. Зазвичай фахівці роблять це не більше трьох разів. Після шар лаку стає мінімальним, і будь-яке подальше полірування просто зніме його залишки і оголить фарбу. А це робити не можна, оскільки деталь втратить привабливий глянсовий відтінок і доведеться заново наносити лак на поверхню.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: