Поради

Моторист розповів, що робити, якщо двигун авто почав споживати масло літрами

Рано чи пізно будь-який водій починає помічати, що його автомобіль починає споживати багато моторного мастила. При цьому виробники допускають, що навіть у нової машини може відзначатися невелика витрата: 200 – 300 грам на кожні 10 тисяч км. У старих ТЗ зазвичай цей показник вищий.

Подробиці

Примітно те, що далеко не всі автолюбителі можуть розібратися, в чому може бути проблема, коли витрата оливи стає дійсно серйозною і в один прекрасний момент на приладовій панелі спалахує контрольна лампа. Насправді далеко не завжди несправності ховаються всередині конструкції самого двигуна. Основні причини підвищеної витрати оливи – це проблеми з прокладками, сальниками та іншими ущільненнями, які присутні на сучасних ДВЗ.

Наприклад, на сучасних двигунах присутній такий конструктивний елемент, як оливовіддільник, який з плином часу зношується. При цьому швидше з ладу виходить не сам механізм, а мембрана, що знаходиться під пристроєм. У цьому разі йдеться про класичне гумове ущільнення, яке час від часу потрібно міняти. Примітно те, що замінити мембрану можна самостійно без великих зусиль і істотних витрат часу.

Однак перед тим, як замислюватися про заміну тієї самої мембрани, спочатку варто перевірити справність роботи оливовідділювача. Зробити це не так складно, як може здатися на перший погляд. Достатньо лише запустити силовий агрегат, а після витягнути масляний щуп і подивитися на зміни в роботі двигуна. Якщо мотор починає глохнути або сильно збоїти, то саме час перевірити мембрану на цілісність. Другий спосіб перевірити працездатність масловіддільника – це щільно затиснути його під час роботи ДВЗ.

По суті, зміни в роботі двигуна можуть бути такими ж, як і під час зняття масляного щупа. Якщо подібне дійсно проявляється на працюючому моторі, то саме час перевірити мембрану масловіддільника і сам механізм. Однак тут не потрібно забувати, що причина підвищеної витрати мастила може ховатися і в іншому місці. Наприклад, на багатьох ДВЗ часто подібне спостерігається, коли з ладу виходить задній сальник колінчастого вала, розпізнати несправність якого дуже складно.

Єдине, що буде спостерігатися при несправності цього елемента, – це скупчення мастила в моторному відсіку. Сам же сальник розташований за двигуном і ховається коробкою перемикання передач. Існують також і інші причини збільшення витрати масла. І якщо справа не в мембрані або самому масловіддільнику, то краще звернутися для пошуку проблеми до фахівця, оскільки постійно експлуатувати ТЗ з масляним голодуванням двигуна не можна. В іншому випадку мотор досить швидко вийде з ладу, і автомобіліста тут вже можуть чекати капітальні витрати на ремонт.

Останні публікації

Названі чотири причини, через які у водіїв зайві витрати на ремонт машини

Автовласники повинні самостійно забезпечувати безперебійну роботу власного транспортного засобу. Однак багато хто з них своїми…

9 години тому

Індія отримала від Росії останню партію ПЗРК «Ігла-С»: налагоджує їх внутрішнє виробництво

Індійська армія знаходиться на порозі посилення своїх можливостей протиповітряної оборони через надходження останньої партії системи…

10 години тому

Французька армія отримає танкери нового покоління з броньованою кабіною

Французьке агентство закупівель (DGA) офіційно уклало з Arquus контракт на розробку та виробництво нового покоління…

11 години тому

Британія офіційно представляє нову систему: автомобіль, яким дешево збивати безпілотники

Британський уряд оголосив про помітну розробку в оборонних технологіях: зброю радіочастотної спрямованої енергії (RFDEW), призначену…

12 години тому

Канадський панцерник врятував життя бійцям ЗСУ

Українські військові повідомили про приголомшливий інцидент, під час якого автомобіль канадського виробництва Senator у конфігурації…

12 години тому

Про цю новинку від Kia ніхто не знав, але вона вже готова: на перших зображеннях розкрито ще один пікап

Компанія Kia досить давно розпочала розробку першого у своїй історії пікапа, який отримав назву Tasman.…

14 години тому