Експерт нагадав про термінове зупинення мотора при появі одного індикатора

Підпишись на нас:

При загорянні однієї лампочки на панелі приладів необхідно негайно зупинити автомобіль і усунути причину несправності. В іншому разі доведеться платити за дорогий ремонт двигуна. Рух при наявності підсвіченого індикатору тиску мастила заборонено. Саме ця лампочка має стати червоним сигналом світлофора для водія. Експерт розповів, як діяти в таких ситуаціях.

Подробиці

Двигун не може працювати без оливи. Воно виконує роль лубриканта, а також очищає двигун і охолоджує. При падінні рівня і масляному голодуванні неминуче погіршення змащування деталей, що призведе до їхнього передчасного зносу. У результаті доведеться замінювати більш дорогі автокомпоненти.

Насамперед у разі загоряння індикатора потрібно негайно зупинити машину, увімкнути аварійні вогні і з’ясувати причину появи проблеми. У разі підвищеного чаду оливи, що часто трапляється на вікових автомобілях, досить зробити доливання рідини і можна продовжувати шлях. Причому доливати можна будь-яку, головне, щоб тиск у системі був достатній. Після вже можна провести промивку системи і залити потрібний варіант. Головне – не їхати без мастила.

Якщо ж з’явилися механічні пошкодження картера, доведеться викликати евакуатор. Продовжувати рух у цьому разі не можна. Експерт зазначив, що досвідчені автовласники помічають появу інформації ще до загоряння лампочки. Вона починає злегка підморгувати на ухилах і поворотах.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: