Стало відомо, який стратегічний резерв ракет має Росія для обстрілів України

Підпишись на нас:

Росія зберігає певний стратегічний запас ракет, продовжуючи їх виробництво для ударів по Україні, заявив речник ВПС України Ілля Євлаш, передає Укрінформ.

Подробиці

1 травня Головне управління розвідки Міноборони України, відповідаючи на запит Армінформу, повідомило, що станом на кінець минулого року Росія накопичила близько 40 гіперзвукових протикорабельних ракет «Циркон», 270 крилатих ракет «Калібр» і 45 ракет Х-69.

Про розробку ракет «Циркон» стало відомо кілька років тому, а в 2019 році Путін заявив, що вони можуть вражати морські та наземні цілі на відстані понад 1000 км і розганятися до 9 Махів. Вага швидкісної ракети оцінюється в 300-400 кг.

Цього року Росія застосувала для ударів по Києву п’ять ракет ZM22 “Циркон”. Повідомляється, що системи PATRIOT і SAMP/T здатні перехоплювати такі цілі.

За словами речника, Росія може періодично виробляти нові ракети і запускати їх по Україні, «але, звичайно, вони не можуть повністю вичерпати свої запаси».

«Завжди повинен бути якийсь стратегічний резерв на випадок надзвичайної ситуації. Іншими словами, вони не можуть використовувати все до нуля. Але ми бачимо, що росіянам вдається виробляти ракети, які потім запускають по Україні», – додав Євлаш.

Крім того, за його словами, росіяни періодично запускають приманки для нейтралізації української ППО. Це може бути військова повітряна куля з кутовими відбивачами або електромагнітний імпульс із певними характеристиками, який радар утримує як ціль.

З одного боку, як зазначив Євлаш, Москва очікує, що українська ППО витратить дорогі ракети на приманки. З іншого боку, така тактика спрямована на виявлення українських систем ППО.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: