У найдешевого Dacia з’явиться серйозний конкурент від Stellantis: проїде 300 км без АЗС

Підпишись на нас:

У Stellantis з’явився серйозний конкурент для Dacia Spring. Франко-італійський автогігант розуміє, що електричний Fiat 500 не може в плані ціни змагатися з румунською моделлю. Тому ідеальним суперником останнього має стати Leapmotor T03 2024 року. Новинка являє собою сітікар із запасом ходу до 300 км. Нагадаємо, Leapmotor є китайською маркою, але її 20% належить Stellantis.

Подробиці

Отже, першою моделлю китайського Leapmotor, яка з’явиться на європейському континенті, стане мініатюрний електрокар T03. Довжина автомобіля становить 3620 мм, ширина – 1625 мм, а висота – 1577 мм. Колісна база дорівнює 2400 мм. У багажне відділення «електрички» вміщається до 210 літрів вантажу. Усередині машини встановлено п’ять посадкових місць.

У дешевого Dacia Spring з'явиться серйозний конкурент від Stellantis: характеристики нового Leapmotor T03

В оснащення сітікара входять 8-дюймовий віртуальний щиток приладів та інформаційно-розважальний комплекс із 10,1-дюймовим тачпадом. Останній підтримує навігацію, бездротові оновлення та голосове управління. Автомобіль отримав електричний двигун потужністю 109 к.с. при 158 Н*м крутного моменту і потрійною літій-іонною батареєю ємністю 41,27 кВт/год. До «сотні» компактна модель доїжджає за 10 секунд, а її максимальна швидкість становить 140 км/год. Привід – виключно передній. При повністю зарядженому акумуляторі машина може проїхати до 280 км шляху. Складання сітікара буде налагоджено на польському заводі в Тихах, де також виробляють Alfa Romeo Junior. У продаж новинка надійде до кінця року.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: