З «Буханки» зробили самоскид і встановили двигун від Mercedes

Підпишись на нас:

Багато любителів автомобільної справи погодяться, що конструювання та покращення власних транспортних засобів – це справжнє мистецтво. Один із таких ентузіастів поділився своєю історією створення унікального багатофункціонального УАЗ-3303.

Подробиці

Основною базою для створення автомобіля послужив УАЗ-3303 “Буханка” 1993 випуску. Використовуючи цю базу, автор зняв будку та мотор, продавши їх, і почав створення багатофункціонального автомобіля. Основними критеріями для вибору елементів, що замінюються, стали прохідність, надійність, ремонтопридатність, маневреність і доступність запчастин.

З «Буханки» зробили самоскид і встановили двигун від Mercedes

Як двигун був обраний дизель від Mercedes-Benz OM601, на момент будівництва проекту він коштував $600. Залізо для вантажного майданчика було куплено частково на металобрухті, частково у магазині. Конструкції створювалися за необхідності, а ідеї бралися з інтернету та досвіду інших гаражних майстрів.

З «Буханки» зробили самоскид і встановили двигун від Mercedes

Остаточна версія машини виявилася неймовірно функціональною. Кран на кузові здатний піднімати вантаж, а на задній частині встановлена ручна лебідка. Стріла крана висувається на 2 метри та піднімається з підлоги кузова. Більше того, сам вантажний майданчик перетворився на самоскид. На жаль, вантажопідйомність кузова була перевірена на максимум.

З «Буханки» зробили самоскид і встановили двигун від Mercedes

Для перекачування рідин було встановлено насос НШ-10 із приводом від стартера через шестерню від мотоцикла “Дніпро”, отримавши зниження один до трьох. Підйом за 30 секунд цілком влаштовує, хоча спочатку планувалося використовувати електромуфту для цієї мети.

З «Буханки» зробили самоскид і встановили двигун від Mercedes

Двигун 2,3 літра і 78 кінських сил здатний розвивати комфортну швидкість до 80 км/год, але автор вважає його слабким, особливо на гірках, де потрібно включати третю передачу. Однак економія палива щонайменше в 2 рази, у порівнянні з рідним двигуном і здатність машини везти вантажі як порожнім, так і завантаженим, залишають лише позитивні враження.

Також автомобіль оснащений повним приводом, який дозволяє йому проїжджати навіть важкопрохідні ділянки. Коробка передач та роздавальна коробка є рідними, але для створення багатофункціонального автомобіля автор використовував перехідну плиту.

З «Буханки» зробили самоскид і встановили двигун від Mercedes З «Буханки» зробили самоскид і встановили двигун від Mercedes

Унікальність машини полягає в її багатофункціональності та можливості розширення функціоналу за бажанням власника. Створення цього автомобіля було засноване на ідеї поєднання простоти, прохідності та універсальності в одному транспортному засобі. В результаті успішної реалізації ідеї було отримано унікальний автомобіль, здатний виконувати безліч різних завдань.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: