Розриваються в повітрі: Росія використовує Україну, як «полігон» для випробувань північнокорейських балістичних ракет

Підпишись на нас:

Генпрокуратура України повідомила, що приблизно половина північнокорейських ракет, випущених Росією в бік України з грудня по лютий 2024 року, здетонували в атмосфері.

Подробиці

Розслідування, яке проводила Україна, проаналізувало уламки 21 із 50 північнокорейських балістичних ракет, запущених Росією протягом двох місяців, з метою оцінити загрозу, яку представляє співпраця Москви з Пхеньяном.

«Приблизно половина північнокорейських ракет відхилилася від запрограмованих траєкторій і вибухнула в повітрі; у таких випадках уламки не вилучалися», – йдеться у відповіді прокуратури на запит відомства.

Останній раз російські ракети KN-23 (Hwasong-11) застосовувалися 27 лютого. У Генпрокуратурі не уточнюють, чи була якась із ракет перехоплена засобами ППО.

1 травня Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Міністерства культури в Telegram заявив, що Росія проводить випробування ракет північнокорейського виробництва в Україні.

«Росія випробовує північнокорейські ракети в Україні так само, як вона випробовувала ракети «Шахаб» для Ірану, перш ніж вони були використані проти Ізраїлю», – йдеться в заяві.

На початку січня речник Ради національної безпеки США Джон Кірбі заявив, що Росія завдала ударів по Україні північнокорейськими балістичними ракетами 30 грудня 2023 року, а також 2 і 6 січня 2024 року.

6 січня, за даними Білого дому, Росія знову випустила кілька північнокорейських ракет по Україні.

Представник Південної Кореї в ООН Хван Джун Кук заявив, що Північна Корея використовує Україну як «полігон» для випробувань балістичних ракет, здатних нести ядерні боєголовки.

Генпрокурор України Андрій Костін 11 січня заявив, що Генпрокуратура отримала перші докази використання Росією північнокорейських ракет. При цьому Північна Корея відкинула звинувачення США в постачанні Росії балістичних ракет для війни проти України як “безпідставні”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: