Експерт назвав найкращі способи охолодження салону автомобіля без кондиціонера

Підпишись на нас:

На сьогоднішній день майже всі сучасні автомобілі оснащені кондиціонерами. Однак на ринку поки що можна зустріти моделі, які позбавлені цієї незамінної у сучасних реаліях функції. Саме тому поради про те, як швидко охолодити салон у машині після простою під сонцем, все ще актуальні, а автомеханік перерахував найпридатніші для цього способи.

Подробиці

Отже, які ж маніпуляції можуть допомогти автолюбителю, адже часом навіть відкриття всіх стекол у машині не дає гарантії, що салон транспортного засобу провітриться швидко і температура стане комфортною для подальшого пересування. На жаль, як не експериментуй зі склом, це не дасть позитивного ефекту. Адже площа провітрювання у такій ситуації незначна. Отже, для досягнення бажаного ефекту доведеться простояти хвилин десять.

Насправді проблему вже давно вирішено. У цій ситуації навіть не потрібно перемикати штатний обігрівач повітря на обдув холодним повітрям. Щоб досягти позитивного ефекту, у момент прогріву двигуна необхідно відчинити протилежні двері. Наприклад, можна відчинити водійські та пасажирські двері позаду з правого боку транспортного засобу. Таким чином, за рахунок циркуляції повітря гаряча маса швидко зникне з машини.

На автомобілях, де також передбачені п’яті двері, наприклад, на хетчбеках, універсалах та ліфтбеках, можна додатково відкрити кришку багажного відділення. Це ще більше прискорить процес виведення теплого повітря із ТЗ. Як показує практика, 2-3 хвилин у цій ситуації буде цілком достатньо, щоб салон провітрився і можна було вирушати в дорогу в комфортних умовах. Саме стільки ж часу навіть у найтепліший день знадобиться двигуну на прогрівання.

Зрозуміло, далі в дорозі автолюбитель неодмінно зіткнеться з проблемами через спеку. Особливо, якщо пересуватися доведеться з невеликою швидкістю містом. У такому разі можна скористатися ще одним перевіреним методом охолодження салону. Штатний обігрівач повітря переводиться у режим охолодження. Також знадобиться чиста ганчірка, змочена водою, яку необхідно буде помістити на дефлектори повітроводів після включення обдування.

Таким чином автолюбитель своїми руками створить ефект кондиціонування повітря. Метод робочий, проте іноді доведеться повторно змочувати ганчірку, щоб та не встигла повністю просихати. Варто відзначити, що в цьому випадку обдув бажано спрямувати убік від водія, тому що за таких обставин легко можна застудитися через сильний потік зволоженого холодного повітря. По суті тут можна зіткнутися з тією ж проблемою, що і в автомобілі, де передбачена система кондиціювання повітря

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: