Фахівець застеріг від їзди на низьких обертах: чому це небезпечно

Підпишись на нас:

Багато автовласників помилково вважають, що їзда на низьких обертах двигуна дає змогу заощаджувати паливо. У деяких випадках це має місце бути. Однак фахівець з ремонту двигунів розповів, до чого може призвести така поведінка водія і чим це загрожує мотору машини. Наслідки від такого водіння можуть принести набагато більші витрати, ніж уявна економія палива.

Подробиці

У великих містах в умовах постійних заторів розкрутити двигун до високих обертів буває непросто. Велика частина поїздок проходить на мінімальних значеннях. При цьому в деяких ситуаціях доводиться швидко стартувати. Це призводить до наповнення циліндрів збагаченою сумішшю, що провокує детонацію.

Двигуни сучасних машин здатні впоратися з цією проблемою. Для цього вони підлаштовують алгоритм роботи системи запалювання під особливості руху водія. Однак у таких ситуаціях згоряння палива відбувається не повністю, що в результаті сприяє утворенню нагару. А це, своєю чергою, засмічує форсунки.

Через детонацію можуть постраждати не тільки деталі двигуна, а й підшипники, коробка передач і зчеплення. Однак, насамперед наслідки позначаються на стані вкладишів колінвалу і поршнях.

Обороти двигуна впливають також і на тиск, які створює масляний насос. На низьких мастила буває недостатньо через слабкий тиск, що призводить до сильнішого зносу деталей агрегату. Експерт виділив, що найефективніше двигун працює в діапазоні від 2500 до 3500 обертів. Слід дотримуватися цих значень.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: