Ізраїль постачатиме мобільні мінометні системи «таємничому клієнту в Європі»: перший постріл за 30 секунд

Підпишись на нас:

Elbit Systems, ізраїльська оборонна технологічна компанія, оголосила про поставку мінометних систем Crossbow неназваній країні в рамках угоди на 53 мільйони доларів.

Подробиці

Контракт передбачає поставку арбалетних безпілотних баштових 120-мм мінометів із м’якою віддачею компанії General Dynamics European Land Systems (GDELS) для встановлення на колісний броньований автомобіль Pandur 6×6, призначений для європейського клієнта.

Контракт розрахований на 6 років. Цей контракт є важливою віхою як перша угода про закупівлю системи Crossbow з моменту її дебюту на виставці DSEI в Лондоні в 2023 році. Система Crossbow, розроблена компанією Elbit Systems, забезпечує покращений захист і живучість для операторів мінометів. Завдяки здатності вистрілити першим пострілом менш ніж за 30 секунд, він досягає максимальної скорострільності десять пострілів на хвилину з постійною швидкістю стрільби 6 пострілів на хвилину. Крім того, система Crossbow може використовувати різні типи 120-мм боєприпасів НАТО, включаючи керовані мінометні боєприпаси Iron Sting, з ефективним радіусом дії до 10 кілометрів. Його турель дозволяє вести вогонь на 360° без необхідності заряджання індексом.

Єгуда (Уді) Веред, генеральний директор компанії Elbit Systems Land, висловив гордість за те, що отримав замовлення на випуск найсучаснішої арбалетної безпілотної турельної мінометної системи від відомого міжнародного клієнта. Придбання баштової мінометної системи підкреслює відданість Elbit Systems розробці інноваційних рішень, адаптованих до нових вимог сучасної війни.

Ймовірним замовником цього контракту може бути Австрія, яка нещодавно розмістила замовлення на додаткові 225 одиниць бронемашини Pandur Evolution.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: