Чому Фінляндія заховала свою зброю в Норвегії

Підпишись на нас:

Фінляндія ще з 2000-х років знала хто така росія, тому уряд країни був готовий до різних ситуацій та підписав один цікавий договір з Норвегією.

У 2000 році Фінляндія підписала з Норвегією угоду про логістичне співробітництво. Згідно цього документа, Норвегія мала б розташувати в себе частину фінської зброї. Але в той час договір не вдалось повністю реалізувати.

Сьогодні ж, коли росія стала небезпечним сусідом, загалом, як і завжди, а Фінляндія зрештою стала країною-членом НАТО — фіни вирішили повернутися до своєї давньої угоди. Про таке рішення стало відомо від
заступника начальника з озброєння та логістики Фінляндії: «Ми плануємо зберігати обладнання в інших країнах. Це питання безпеки поставок, розосередження запасів. Частково ми це вже розпочали. Ми плануємо робити це зі Швецією та Норвегією, а також і з більш віддаленими країнами. Це обладнання, боєприпаси і, можливо, запасні частини”.

Рішення щодо збереження свого озброєння стали зараз актуальні через вступ Фінляндії в НАТО, що зробило деякі процеси простішими.

“Росія весь час використовувала свої високоточні боєприпаси великої дальності проти Києва, ключових населених пунктів, енергетичної інфраструктури, портів, — відзначив він. — Отже, Росія здатна це зробити, тоді, можливо, вам треба розмістити деякі зі своїх можливостей трохи далі від російського кордону”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: