Аналітики розкрили відмінності українського варіанту Abrams від версії для армії США

Підпишись на нас:

Збройні сили України оприлюднили рекламний ролик модифікованого танка M1A1 (Situational Awareness) SA Abrams, який проливає світло на його відмінні риси порівняно зі стандартною версією армії США, зокрема унікальний пакет броні та зменшену вагу

Проникливі спостереження користувача X (Twitter) Ронкайнена показують тонкі відмінності між українським варіантом танка M1A1 SA Abrams і його американським аналогом. Висвітлюючи розбіжності в пакетах броні та специфікаціях ваги, аналіз Ронкайнена забезпечує цінний контекст для розуміння унікальних особливостей української моделі.

Український варіант танка M1A1 SA Abrams вагою 57,2 тонни виявився легшим порівняно з американським аналогом, який важить 62,2 тонни.

Варті уваги конструктивні особливості, такі як велике кільце, встановлене на передньому краї гусеничних траків, які нагадують встановлені на попередні моделі M1 і служать практичним цілям, таким як запобігання проблемам з проїздом колією і накопиченням бруду.

Конструктивні особливості танку Abrams

Крім того, українська версія танка оснащена зовнішньою допоміжною силовою установкою (EAPU) потужністю 2 кВт у задній частині вежі, але це старіша система порівняно з EAPU потужністю 3 кВт, яка використовується на M1A1 FEP.

Незважаючи на деякі відмінності, український M1A1 SA має спільні з американським аналогом ключові технологічні досягнення, включаючи стабілізовану командирську збройову станцію та передові прицільні системи.

Ронкайнен написав, що, як і пізніший варіант армії США M1A1 SA, український M1A1 SA також оснащений стабілізованою командною станцією озброєння (SCWS), а зовні встановлено тепловізійний модуль (TSM) 50 Cal.

 M1A1 SA також оснащений стабілізованою командною станцією озброєння (SCWS)

«Безпечний модуль командира (SAM) розташований праворуч від нього. SAM може керувати режимом озброєння SCWS, режимом керування вогнем, блокуванням бою, керуванням дрейфом у звичайному режимі та освітленням панелі», – додав він у повідомленні.

Безпечний модуль командира (SAM)

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: