Спецназ США випробовує нових роботів-собак із системами зброї

Підпишись на нас:

Спецназ морської піхоти США (MARSOC) наразі випробовує «роботів-собак», оснащених дистанційними збройовими станціями, які автоматично виявляють цілі перед отриманням дозволу на вогонь, повідомляє War Zone. Ці роботизовані системи, озброєні гвинтівками, є першими в армії США, хоча подібні концепції досліджувалися як у США, так і за кордоном.

Подробиці

Ерік Шелл, директор з розвитку бізнесу Onyx Industries, підтвердив під час SOF Week, що ці роботизовані собаки перебувають на службі MARSOC. Роботи оснащені дистанційною системою зброї Onyx SENTRY і доступні в калібрах 7,62×39 мм і 6,5 мм Creedmoor. Хоча загальна кількість роботизованих собак у розпорядженні MARSOC невідома, очевидно, що ті, які оснащені системою SENTRY, проходять тестування командуванням. Shell вказала, що ці роботизовані собаки виконують такі завдання, як робота в тунелях і охорона периметра, хоча точні місця їх використання не були вказані.

Модель собаки-робота, яку використовує MARSOC, — це Vision 60 від Ghost Robotics, описаний як наземний безпілотник середнього розміру, який працює в будь-якій погоді, гнучкий і міцний, призначений для широкого спектру застосувань у неструктурованому міському та природному середовищі.

Vision 60 підходить для дистанційної інспекції, місій розвідки та спостереження, картографування, розподіленого зв’язку та постійної безпеки. Ghost Robotics співпрацює з різними організаціями, щоб досліджувати різні програми захисту та безпеки для Q-UGV.

Інтеграція системи SENTRY на Q-UGV включає:

  • стек повороту/нахилу X360 Gimbal (забезпечує повну електрооптичну/інфрачервону можливість);
  • систему цифрових зображень (DIS) із підтримкою штучного інтелекту;
  • дистанційно керовану зброю ( RAW).

Ця автономна система зброї може сканувати та виявляти цілі, включаючи дрони, людей і транспортні засоби, за допомогою системи керування вогнем, яка тримає людину-оператора в курсі, щоб прийняти рішення щодо бою.

Системою SENTRY можна керувати через «будь-яку комунікаційну мережу», що дозволяє здійснювати віддалені операції та знижує ризики для операторів. Onyx також пропонує несмертоносну конфігурацію, яка базується виключно на датчиках і використовує ту саму систему підвісу.

Модель собаки-робота, яку використовує MARSOC
Модель собаки-робота, яку використовує MARSOC

Використання роботизованих собак компанією MARSOC узгоджується з історичним використанням справжніх собак у дуже небезпечних операціях, пропонуючи подібні переваги з точки зору можливостей доступу до обмеженого простору та збору розвідувальних даних. Ці роботизовані системи також забезпечують постійну безпеку периметра, область, яка вже досліджена іншими підрозділами збройних сил США, такими як ВПС США, які використовують неозброєні Q-UGV для розвідувальних місій на таких базах, як Тиндалл і Нелліс.

З глобальною появою малих безпілотних наземних і літальних платформ використання озброєних собак-роботів стає реальністю на сучасних полях битв, про що свідчать події в Китаї та Росії. Симетрія між технологічним прогресом і оперативними можливостями свідчить про те, що інтеграція автономності озброєних безпілотників у військові операції буде продовжувати зростати, що потенційно матиме наслідки для ролі людей у ​​майбутніх бойових рішеннях.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: