Власник СТО назвав помилки водіїв, які призводять до поломки кондиціонера в авто

Підпишись на нас:

Здавалося б, майже у всіх сучасних автомобілях є така опція, як кондиціонер. З цієї причини водії вже давно мали навчитися користуватися пристроєм, але ні. Як і раніше, досить часто відбуваються різного роду помилки, які призводять до виходу системи з ладу. Про що йдеться вирішив розповісти власник СТО

Подробиці

По-перше, ще не всі автолюбителі засвоїли правило, що будь-яке ТЗ необхідно обслуговувати і робити це своєчасно відповідно до передбаченого регламенту. До речі, кондиціонер у машині – це такий самий пристрій. Він теж потребує обслуговування. Йдеться про заповнення хладогену, чищення радіатора, а також продув повітроводів, та й банальне підтримання дефлекторів пічки в чистоті. Також не потрібно забувати про салонний фільтр та супутні елементи.

Зрозуміло, обслуговування системи кондиціювання повітря – це дуже важливий момент, про який не можна забувати. Але це не єдина помилка, яка допускається багатьма автомобілістами. Ні для кого не секрет, що водіями система кондиціонування повітря використовується переважно в теплу пору року, а взимку про неї багато хто забуває. У той же час, кондиціонер необхідно включати навіть при холодах. Це дозволить внутрішнім елементам пристрою отримати необхідне змащування.

Безумовно, немає необхідності ганяти кондиціонер постійно, але кілька разів на тиждень зробити це необхідно. Таким чином, пристрій не тільки збереже працездатність, але й підсушить повітря в салоні транспортного засобу, виключивши ймовірність запотівання скла через перепад температур. Ще один момент, який важливо брати до уваги, – це контроль за рівнем хладогену. Як було зазначено раніше, іноді потрібно заповнювати запаси цієї речовини, заправляючи установку.

Проте насправді автоаматор має не лише раз на рік чи два заїжджати на СТО для поповнення запасів. Також необхідно контролювати рівень хладогену. Це не дозволить системі працювати з підвищеним навантаженням. А через надлишок речовини не даватиме зайве навантаження на патрубки, за якими здійснюється циркуляція хладогену. Варто відзначити, що самостійно стежити за цим моментом не так просто, тому краще довіряти роботу фахівцям.

Наприклад, при відвідуванні СТО в момент заміни оливи у двигуні можна попросити фахівця перевірити стан кондиціонера. Це не вимагатиме великих витрат, але у свою чергу вбереже від непередбаченого виходу установки з ладу. Останнє, на що хотілося б звернути увагу, це міф про те, що кондиціонер може зламатися, якщо використовувати систему і пересуватися з відкритим вікном. Це ніяк не впливає на роботу пристрою, за тим лише винятком, коли на ТЗ встановлено клімат-контроль і установка переведена в автоматичний режим підтримки температури повітря в салоні автомобіля.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: