Власник салону розповів, у яких випадках краще купити вживаний автомобіль, ніж новий

Підпишись на нас:

Існує думка, що будь-яку річ краще купувати новою, а не з рук. Це правило часто застосовують і до автомобілів. Але як бути, якщо цінники на машини без пробігу в наші дні захмарні. Власник автосалону розповів, чому іноді краще віддавати перевагу старим машинам, перерахувавши низку об’єктивних причин.

Подробиці

Так чим же хороший автомобіль на тлі нового, адже він уже буде з певним пробігом і після іншої людини. Це питання насправді розкриває одразу дві переваги. По-перше, купуючи машину з пробігом, можна забути про період обкатки, коли протягом тривалого часу доведеться експлуатувати авто лише з половиною його можливостей. До речі, це близько 3-5 тисяч кілометрів пробігу. А деякі автомобілісти не проїжджають такий кілометраж протягом цілого року.

По-друге, купуючи ТЗ з рук, можна забути про такі додаткові витрати, як запасний комплект гуми, докатка, набір інструментів, аптечка, вогнегасник і знак аварійної зупинки. Як правило, все це і ті ж килимки віддаються разом з автомобілем і при цьому не потрібні додаткові витрати у дилера. Крім того, на машині, швидше за все, вже будуть різні додаткові корисні опції, наприклад, сітка, що захищає радіатор.

Мабуть, головний момент, який необхідно озвучити у цьому випадку, — це ціна. Якщо новий автомобіль коштуватиме від 800 000 грн, то старий, навіть з мінімальним пробігом в 10 – 20 тисяч кілометрів, вже матиме цінник на 20 – 30% менше. Отже, і витрати на його придбання будуть не такими високими. Окремо хотілося б поговорити про те, що в наші дні можна придбати авто з рук не тільки за готівку, а й у кредит, а різниця в 20-30% значно вплине на розмір щомісячного платежу.

Також не можна не відзначити, що на вторинному ринку завжди куди більше варіантів для придбання, ніж при зверненні до дилерів. Тут можна підібрати не тільки марку, модель і тип кузова, але і комплектацію під свої конкретні вимоги. При цьому не доведеться чекати на машину, якщо її, наприклад, немає в наявності. Безумовно, на вторинному ринку маса обману і неодмінно спливатимуть «підводні камені» навіть при пошуку нових автомобілів.

Однак тут не треба забувати, що часто деякі проблеми мають навіть нові машини. Дилери далеко не завжди працюють чесно. Наприклад, будь-яке пошкодження транспортного засобу вміло ховається. Отже, навіть на купівлю нової машини із собою необхідно брати експерта, або мати запас знань та відповідного обладнання для перевірки. Правда, як показує практика, з автомобілями з вторинного ринку в цьому плані зробити підбір куди простіше, оскільки машина вже має певну історію.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: